Se hvem som sitter i juryen nederst i saken.

Markedsføringsforeningen (MFO) skal for 23. gang dele ut prisen «Årets markedsfører» i samarbeid med Markedsforbundet. Prisen har de siste årene blitt delt ut til markedsføreren som har fremmhet helheten av arbeidet til markedsavdelingen. Dette uavhengig av om markedsarbeidet utføres på vegne av en liten eller stor merkevare. 

MFO skriver i en pressemelding at prisen skal fremme faget og anerkjenne teamet av dyktige markedsførere.

- Markedsføring er ikke et one man-show. Uavhengig av om markedsavdelingen består av én eller flere personer, har markedssjefen en rekke samarbeidspartnere, både internt og eksternt, involvert i ulike prosesser. Årets Markedsfører har derfor som formål å løfte frem helheten som kreves i arbeidet med å skape vekst for en merkevare. Både markedsavdelingen og byråene tilknyttet vinnercaset får en anerkjennelse i kåringen Årets Markedsfører, skriver MFO.

Vinneren får én million
MFO forteller at de, i samarbeid med Schibsted, gir vinneren synlighet til en verdi av én million kroner. I fjor var det Bufdir med byrået Atyp som vant. 

- Vi var svært glade for å vinne premien, både fordi det er en anerkjennelse av arbeidet vi har gjort, og fordi pengepremien var viktig. Vi har begrensede budsjetter til kampanjene våre for å motivere flere til å bli fosterhjem, og dette gav oss god eksponering, sier Trine Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i Bufdir.

Oppfordrer til å sende inn arbeid
Ida
 Cecilie Wille, Daglig Leder i MFO som selv er en del av årets jury, ser nå frem til å motta søknader fra hele bransjen.

- Jeg oppfordrer både store og mindre merkevarer til å sende inn sine gode arbeider. Vi er opptatt av variasjon og mangfold og premierer de merkevarene som kan vise til godt helhetlig arbeid som har gitt god effekt basert på innsikt og strategi. Årets Markedsfører handler om å oppnå felles målsetninger sammen, og det ønsker vi å anerkjenne, sier Wille.

Lars Erling Olsen, professor i markedsføring ved BI forteller at han nok en gang ser frem til juryere i Årets Markedsfører, denne gangen som juryleder.

-Det er alltid inspirerende å få lov til å lære mer om norske merkevarers arbeid med strategien sin. Jeg håper å se mange innsendinger hvor merkevarene har gjort en systematisk jobb med å hente inn innsikt, utviklet en tydelig strategi og kunne vise gode effekter av å levere på strategien. Og

Dette er juryen som skal kåre Årets Markedsfører 2022:

  • Lars Erling Olsen - Juryleder og Professor i markedsføring og Fagansvarlig, Handelshøyskolen BI

  • Ida Cecilie Wille - Daglig Leder MFO

  • Sverre Vinje - Kundedirektør Carat

  • Kathinka Sommerseth - Konserndirektør Marked, Kommunikasjon og Samfunnsansvar OBOS

  • Martine Flatlie - Markedsdirektør Maja.no/Legevisitt

  • Kristina Skogen Tangeraas - Account Director TRY

  • Dag Robert Jerijervi - Redaksjonssjef Kampanje

  • Trine Synøve Lie Larsen - kommunikasjonsdirektør, Bufdir
Årets jury:

Juryen i Årets markedsfører består av Kathinka Sommerseth,Trine Synøve Lie Larsen, Ida Cecilie Wille ,Sverre Vinje, Martine Flatlie, Dag Robert Jerijervi Kristina Skogen Tangeraas og Lars Erling Olsen.