Green Camp ble arrangert for første gang i 2022 av kommunikasjonsbyrået Nr. 17. Når konferansen går av stabelen for andre gang 1. juni år, skjer det med Markedsføringsforeningen i Oslo (MFO), Kreativt Forum, Kommunikasjonsforeningen og Markedsforbundet i ryggen.

- Med Green Camp har vi på rekordtid klart å skape en arena for samarbeid på tvers av sektorer og miljøer, som kan hjelpe hverandre med kommunikasjonen av bærekraft, sier initiativtaker og daglig leder i Nr. 17, Tanja Schøien.

Les også: NXT kjøper Tanja Schøiens nye selskap: - Match fra første møte

- Jeg er ekstra stolt over at vi i år har fått med oss en samlet kommunikasjonsbransje. Vi har klokkertro på at det er samarbeid som må til for å løse alle oppgavene vi står foran, og da er det ekstra fint at kommunikasjonsbransjen støtter initiativet til Green Camp og Nr. 17, fortsetter hun.

Byrågründeren håper samarbeidet skal gi bærekraftskommunikasjon et enda større nedslagsfelt og inspirere andre bransjer til endring.

- Denne konferansen viser at vi står sammen om tematikken på tvers av våre verdigrunnlag. Bærekraft er et område som påvirker oss alle, og som vi alle bør ha et bevisst forhold til. Vi gleder oss til å bidra til dette både før og under arrangementet, sier Ida Cecilie Wille, daglig leder i MFO.

Hun får støtte av prosjektleder Heming Welde Thorbjørnsen i
Kommunikasjonsforeningen.

- Bærekraftarbeid og bærekraftkommunikasjon har i flere år vært blant de mest etterspurte temaene fra våre medlemmer til våre egne kurs og konferanser. Vi er derfor glade for muligheten til å kunne samarbeide med andre, sentrale aktører i kommunikasjonsbransjen for å hjelpe både private og offentlige virksomheter med å sikre reelt bærekraftarbeid og
unngå grønnvasking, sier han.

- Vi er glade og stolte av å bli invitert inn som samarbeidspartner i Green Camp. Her ønsker vi å vise hvor viktig og effektivt god kreativ kommunikasjon og design kan være når det gjelder bærekraftspørsmål, sier André Ishak, fagansvarlig i Kreativt Forum.

Også i år skal konferansen ledes av Jenny Skavlan.