Oetker Group, som blant annet forvalter merkevaren Dr. Oetker, gjennomførte en stor europeisk mediebyråkonkurranse i 2019 som Omnicom-byråene OMD og PHD gikk seirende ut av. Sommeren 2022 utløp avtalen og mediekontoen var i spill på nytt i 12 prioriterte markeder, inkludert Norge.

Nå forsvarer Omnicom-byrået PHD kundeforholdet til Dr. Oetker Norge, og kan samtidig feire 20 år som samarbeidspartner med den tyske dagligvare-leverandøren.

Selv om PHD og Dr. Oetker Norge har en lang historie, skal det ha vært en utfordring på europeisk nivå å få de store landene til å utnytte byrå-ressursene sine fullt ut. Spesielt med tanke på fremveksten av nye digitale løsninger og kanaler, utnyttelse av modellering og andre verktøy som bidrar til å øke avkastningen på medie-investeringene

- Den strategiske jobben som PHD gjør for oss i Norge, med utgangspunkt i modellering, kanal- og budsjettoptimalisering, og lokal know-how, blir nå en del av våre overordnede media- guidelines i konsernet. Det sier en del om kunnskapen som ligger i norsk byråbransje – og selvfølgelig i vårt lokale team hos PHD. Det er vi veldig stolte av, sier Even Kjos Brandeggen, markedssjef i Dr. Oetker. 

PHD er svært fornøyd med at de kan fortsette samarbeidet igjen. 

- Vi har jobbet med Dr. Oetker i 20 år, og viktigheten av å til enhver tid vise det fremste vi kan tilby og utvikle oss i takt med kunden har alltid vært viktig for oss. Dr. Oetker er også en kunde som har vist vilje til å endre sin strategiske tilnærming til media, og er en svært profesjonell partner. Vi er selvfølgelig svært fornøyd med fortsatt å ha gjort oss fortjent med tillitten, avslutter Petter Wiencke, kundeansvarlig for Dr. Oetker i PHD.