Thulasy Dagligvarer ligger ved Alexander Kiellands Plass i Oslo, på hjørnet ved Casparis gate og Uelands gate. Bokstavelig talt et steinkast unna ligger kontorene til byrået JCP. Da pandemien gjorde sitt inntog i 2020, og kantinen i JCP-bygget stengte, var det mange som vendte til butikken da det skulles handles lunsj.

- Det gikk hundrevis av Thulasy-bagetter på JCP-kontorene i løpet av pandemien. Skulle du ned for å handle, var sannsynligheten stor for at du møtte en kollega som skulle det samme. Du kan på mange måter si at Thulasy ble en del av JCP-huset, sier Lars Terje Grorud, administrerende direktør i JCP.

Da JCP i fjor satte seg ned for å diskutere hva de kunne gjøre for nærmiljøet for å feire at hverdagen var tilbake, kom de raskt frem til en beslutning.

- Thulasy har vært på samme sted i de 25 årene JCP har eksistert. Vi har rett og slett blitt skikkelig glad i Manoharan og butikken hans. Når kreatørene kom opp med denne idéen synes vi det var en veldig fin måte å hylle han på, sier Grorud.

Se «dokumentaren» om oppussingsprosjektet her:


Hele JCP ble satt i sving
Hele kommunikasjonshuset ble satt i arbeid for å bidra på Thulasy-kampanjen. Manoharan, som eier butikken, skulle ikke betale noe som helst forteller Grorud.

- Han ble veldig glad, overrasket og litt målløs. Både Manoharan og familien reagerte veldig positivt. De hadde tenkt på å pusse opp butikken i lengre tid, men ikke hatt økonomien til det. Dette ble gjort helt på eget initiativ fra oss og var en gave til vår gode nabo, sier Grorud.

Han forteller at de designet en ny visuell profil som skulle prege butikken både utvendig og innvendig.

- Da denne var i boks sendt vi Manoharan og familien på utflukt med sjøfly, mens vi gikk i gang med selve oppussingen av butikken, sier Grorud.

Utendørsreklame 
I tillegg til å bli hedret under den årlige JCP-festen i november, fikk Thulasy i tillegg egen utendørsreklame. 

- Det er alltid like gøy å være innom butikken og se de ansatte gå rundt i t-skjortene vi laget til dem med den nye logoen, og drikke av de splitter nye kaffekoppene. Vi er veldig glade for at Manoharan og familien har satt så pris på det som er gjort, samtidig som vi har fått vist frem alle de fantastiske kompetansene vi har, sier Grorud.

- For oss i JCP har det vært et givende og morsomt prosjekt, og det er lett å se på Manoharan at han setter pris på det vi har gjort. I et selskap som i stor grad jobber med å gi folk gode opplevelser, er det akkurat sånn vi liker at ting er, legger han til.