En av hovedsamarbeidspartnerne til barnefilmen «Helt super» er medlemsorganisasjonen Norges Automobil-Forbund (NAF) som blant annet har bidratt med finansiering av filmen. Pressesjefen i NAF, Ingunn Lauritzen Handagard, sier hun stiller seg bak Qvisten Animation og NFI etter anklagene fra den antirasistiske organisasjonen Artef.

- Vi stiller oss helt bak vurderingene til NFI og regissøren av filmen. Filmen er sett av 110.000 på kino i Norge, den vant publikumsprisen under juniorutgaven av Tromsø internasjonale filmfestival i høst og har blitt solgt til over 150 land, inkludert USA, uten noen form for reaksjoner, sier Handager.

Organisasjonen reagerte blant annet kraftig på stereotypiske fremstillinger av fargede mennesker og da spesielt svarte barn. Handegard sier de i NAF har sett filmen og at hun er «overrasket over de kraftige beskyldningene mot barnefilmen»

 - Vi er svært fornøyde med både resultatet og anmeldelsene i forkant av Berlinalen. Det var svært overraskende for oss at den fikk denne type respons fra Artef, sier hun. 

- Vil dette få konsekvenser for samarbeidet med Qvisten?  

- Nei, vi stiller oss helt bak en profesjonell aktør som Qvisten, som i mange år har laget filmer til stor glede for tusenvis av barn og unge, sier pressesjefen.

Les også: Reagerer kraftig på norsk barnefilm: - Sammenligner svarte mennesker med dyr

- Har fått god respons
NAF har i anledning samarbeidet tatt i bruk elementer fra filmen i blant annet nettsiden «Helt super skolevei». På nettsiden har de brukt barnefilmens univers til «å fremme trafikksikkerhetsarbeid opp mot barn og unge».

- Vi har bygget videre på elementene fra filmen og har knyttet det sammen med pågående trafikksikkerhetsarbeid, og har fått god respons fra skoler og foreldreutvalg, som kontakter oss når de har en skolevei som oppleves som utrygg, sier Handagard.  

Kampanje kunne tidligere i dag fortelle at hvorfor premieren på barnefilmen  «Helt super» ble stoppet under den internasjonale filmfestivalen, Berlinalen.

 - I filmen forvandler de hvite superhelter til løver, som i motsetning til faktiske løver, har mørkebrune hender og delvis mørkebrune ansikter og kropper som våre kolleger påpekte, skildringer forankret i kolonial tenkning hvor svarte mennesker historisk sett har blitt dehumanisert og sammenlignet med dyr, sa den antirasistiske organisasjonen Artef i en uttalelse til Kampanje.

Ble kontaktet av NAF
Dramasjefen i Qvisten Animation, Ellen Alveberg, stiller seg uforstående til kritikken og forteller at superheltkarakterer ofte er basert på dyr. 

- I filmen tar Hedvig på seg en superhelt-drakt med en maske som dekker øynene, på samme måte som «Batman», «Antboy» og «Catwoman», der intensjonen med drakten er å skjule heltens identitet. Når Hedvig tar på seg drakten blir hun ikke en annen, drakten forsterker hennes sterke, men også svake sider, sier hu og legger til: 

Hun sier at årsaken til at man valgte en løve var samarbeidet med NAF som altså er filmens hovedsamarbeidspartner. Løven er en del av det norske riksvåpenet og er «et kjent symbol på mot og styrke» og Alveberg forteller Kampanje at samarbeidet ble til etter at NAF tok kontakt med produksjonsselskapet. 

- NAF ønsket å bruke løven som de har hatt i sin logo siden 1924 for å lage et opplegg for barn om sikkerhet i trafikken og henvendte seg til Qvisten.  Det ble starten på et godt samarbeid - og «Helt super», sier Alveberg.