Etter en global pyråptisj har netthandelskjempen Zalando besluttet å flytte hele mediebyråkontoen sin fra Omnicom Media Group (OMG) til Dentsu og Iprospect. 

- For oss er kundene våre i hjertet av alt vi gjør, vi ønsker å være mer enn bare en plattform for å kjøpe siste innen mote og livsstil for dem. Iprospect-teamet forsto virkelig ambisjonen vår om å være et sted for inspirasjon og engasjement for publikummet vårt. Vi ser frem til å jobbe sammen om å skape dypere følelsesmessige bånd mellom merkevaren vår og kundene våre, sier Ralph Rijks, VP Regional Marketing i Zalando i en pressemelding.

Erlend Ytreeide, kommersiell direktør i Iprospect, gleder seg over seieren.

- Med over 50 millioner aktive brukere i sitt primære nedslagsfelt, nemlig Europa, og en svært sofistikert modell for netthandel og motesamarbeid, var det avgjørende at ideene våre tilførte både enkelhet og relevans inn i Zalandos medieaktivering, sier han.

- Hva slags rolle har dere spilt i en så stor og global pitsj?

- Både Norge og Sverige har hatt en stor rolle som markeder i «forefront» innen eCommerce og tech, og ledet an med kartlegging av forbrukertrender, konkurransebilde, medievaner, utvikling innen shoppingtrender og kartlegging av suksessfaktorer i det som Zalando anser som nåværende satsningsområder

Zalando samarbeidet i lang tid med mediebyrået PHD i det norske markedet, før søsterbyrået OMD overtok ansvaret. Da stoppet også samarbeidet opp, ifølge administrerende direktør Torstein Rafgård i OMD.

- De har ikke brukt én krone hos oss. De har vært en sovende kunde, sier Rafgård til Kampanje.