Sosiale medier-byrået Elg har fått Pepsi Max som kunde etter at de vant en pitsj sammen med søsterbyrået Make Your Mark i Sverige. Nå skal byråene utvikle kanalstrategier for Facebook og Instagram, og produsere lokalt innhold for markedene i Norge og Sverige.

- Oppdraget inkluderer både strategi, innholdsproduksjon og drift. Sammen skal vi lage engasjerende og inspirerende innhold for Pepsi Max i de to landene, og vi er allerede godt i gang, sier byråleder i Elg, Tonje Hallén Askim.

Pepsi Max skal ha sett behovet for å samarbeide med et lokalt sosiale medier-byrå for å bygge merkevaren videre i Norge og Sverige.

- Elgs sosiale medier-ekspertise og kreativitet, kombinert med deres strategiske tilnærming og forståelse av merkevaren, var virkelig overbevisende i pitch-prosessen, sier Eric Schmidgall, Senior Marketing mMnager Beverages hos PepsiCo Nordics.

Brusprodusenter mener de har mer å hente i det norske og svenske markedet. 

- Vi har en unik posisjon i Norge med Pepsi Max, men har ennå ikke tatt ut merkevarepotensialet i de sosiale kanalene. Vi gleder oss til å jobbe med Elg i Norge og Make Your Mark i Sverige, fortsetter Schmidgall.

Elg skal også lede Community Management-arbeidet for Pepsi Max i de to Meta-kanalene Facebook og Instagram.

- Sosiale medier-dialog er et eget fagfelt, som er lett å undervurdere og ikke prioritere godt nok. For Pepsi Max derimot, er dette en viktig del av strategien. Det vil bli synlig at Elg overtar – det er bare å følge med og glede seg, lover Tonje Hallén Askim.

Egne konsepter for de to kanalene er også en del av strategien.

- Uten å røpe for mye, kan jeg si at dette blir native innhold på kanalenes og målgruppenes premisser. Dette er en stor internasjonal kunde som vi gleder oss til å skape resultater for, sier Askim.

Pepsi Max-teamet i Elg består av sosiale medier-rådgiver Andrea Brygard, sosiale medier-kreatørene Therese Norum og Øistein Bergesen og prosjektleder Fanny Hjerkinn Klaveness.

Bak fra venstre på bildet: Linus Fremin; Creative director i Make Your Mark, Therese Norum; SoMe-kreatør i Elg, Andrea Brygard; SoMe-rådgiver i Elg, Karin Hallerbäck; Agency Director i MYM, Linda Frisk; Head of design & video i MYM, Eric Schmidgall; Senior Marketing Manager Beverages hos PepsiCo Nordics, Anna Olsson; SoMe Specialist i MYM, Tonje Hallén Askim; byråleder i Elg. Foran: Øistein Bergesen; SoMe-kreatør i Elg, Caroline Ta; Nordic Digital Manager hos PepsiCo Nordics.