Ladeselskapet Easee fra Norge blir hovedsponsor av det første helelektriske bilprogrammet «Fifth Gear Recharged» i 2023. Easee er et norsk green-tech ladeselskap fra Norge som har vokst seg til å ha flere kunder ute i Europa. Deres første kontor utenfor Norge ble åpnet, ikke uten grunn, i Storbritannia.

- Britene er i egen klasse når det kommer til bil og bilkultur med lange tradisjoner innenfor både utvikling og produksjon. Det er ikke uten grunn at vi porsjonerte oss her allerede i 2019 – og vi ser at britene er på god vei mot en grønnere bilpark, sier PR-sjef for Norden, Kenneth Bjerga.

I Storbritannia teller Easee nærmere 30 ansatte, og selskapet ser fortsatt på regionen som et satsingsområde. Easee har installert nærmer seg 40.000 smartladere i UK – og i 2023 ønsker selskapet å ta ytterligere steg.

Som en del av strategien blir de altså hovedsponsor for britenes første helelektriske bilprogram. «Fifth Gear Recharged» skal gå på Sky og Discovery og «speiler selskapets dedikerte nordiske profil», mener Easee. Fifth Gear er i likhet med «Top Gear» et britisk magasinprogram for motorinteresserte.

Videomaterialet er filmet inn i Norge og Danmark, hvor det er Moxey som er produksjonsselskapet bak.

- Vi følte at programmet matchet godt med vårt skandinaviske uttrykk, hvor Vicky Butler-Henderson og de andre programlederne presenterer forbrukerjournalistikk i et estetisk vakkert og underholdene program. I første episode er de faktisk i Norge, sier innholdssjef, Tommy Ellingsen.

Denne filmen skal Easee sende i reklamepauser i UK: