Norsk Toppfotball ansetter den tidligere lederen for Schibsteds content-byrå Manus. Byrået ble nylig avviklet og 12 personer ble berørt av nedleggelsen. Nå har daglig leder Marianne Solheim fått ny jobb og den tidligere fotballspilleren går til Norsk Toppfotball.

- Ett at de viktigste oppdragene jeg skal bidra til, er å øke publikumsoppslutningen på norske arenaer. Det er en formidabel oppgave, men det er også en ambisjon som er fullt mulig å realisere, med tanke på den sportslige utviklingen vi har hatt innen norsk fotball de siste årene. Jeg gleder meg i hvert fall veldig til å jobbe med et område jeg brenner for: norsk fotball og norsk idrett, sier Solheim i en melding.

Hun har selv vært fotballspiller på toppnivå både i Norge i Kolbotn og Danmark i Aarhus.

Da Manus ble avviklet var Solheim i permisjon, men hun sa den gang at «hun var utrolig stolt av det gjengen i Manus hadde skapt på få år.»

- Vi har gjort solide og inspirerende jobber for toneangivende kunder, og det er noen fantastisk flinke folk som nå må ta farvel med en arbeidsplass de er både stolte av og glade i, sa Solheim tidligere i januar i år. 

Les også: Legger ned Schibsted-byrå - mange ansatte mister jobben

Fra Discovery til toppfotball
Norsk Toppfotball henter også inn tidligere merkevaresjef i Discovery, Terje Olin Braathen, som Leder for medier og merkevare, og kommer i dag fra stillingen som daglig leder i Oslo Streamingsenter.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten. Eliteserien er det mest attraktive sponsorproduktet vi har i Norge, og det er utrolig spennende å få lov til å være med å utvikle dette produktet i en ny rettighetsperiode, sier Braathen.

Braathen var i Discovery involvert i utviklingen av de kommersielle TV-produktet da Discovery overtok rettighetene for Eliteserien og OBOS-ligaen i den forrige rettighetsperioden. Fremover skal han jobbe tett med TV 2. Administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, sier målet «er å øke verdien av de øverste ligaene både på kvinne- og herresiden ytterligere gjennom den kommende rettighetsperioden». TV 2 tok over som rettighetshaver i år og skal vise den norske fotballen de neste seks årene.

- Vi er veldig glade for å få med Terje og Marianne på dette arbeidet. De besitter begge både lang og tung erfaring knyttet til merkevare- og konseptutvikling, noe som vil komme både klubbene og våre rettighets- og sponsorpartnere til gode, sier Øverland.