Young Lions er juniormesterskapet for Cannes Lions for unge, profesjonelle markedsførere under 30 år. I år vil den internasjonale Young Lions konkurransen holdes fysisk i motsetning til de to siste årene hvor den har vært digital, melder Capa i en pressemelding. 

For å bli med på den internasjonale Young Lions-konkurransen holdes det norske konkurranser først.

I år er det Flyktninghjelpen som er briefholder.

Global Fundraiser Director i Flyktninghjelpen, Linda Jeanette Gresslien ser frem til å få inn bidrag fra unge, kreative talenter denne våren.

- Vi setter veldig stor pris på forespørselen om å være briefholder for Young Lions i 2023. 100 millioner mennesker er nå på flukt på grunn av krig, konflikt og klimaendringer. Behovene er enorme. Vi håper at vi sammen med unge talenter kan gi verdens flyktninger en enda tydeligere stemme og finne nye kreative veier som vil gjøre det mulig for oss å nå ut til enda flere med vårt hjelpearbeid.

Young Lions Norge representert av CAPA skal holde seks konkurranser med Flyktninghjelpen denne våren. Anfo vil stå for Marketer, Mediebyråforeningen står for Media, INMA for Digital, Kreativt Forum for Film, Abelia for PR og Amedia for Print.

Den internasjonale konkurransen vil foregå fysisk i Cannes fra 19.-23. Juni.

Julie Broholm Nielsen fra CAPA Kinoreklame som er Norges Cannes Lions representant. sier at de er ydmyke og stolte over å ha med Flyktninghjelpen i år.

- Flyktninghjelpen er en ideell organisasjon som beskytter de aller svakeste i samfunnet. Arbeidet de gjør er livsviktig for mennesker på flukt, for mennesker som har fått hele livet sitt endevendt på grunn av krig, sult, og klimaendringer. Det er så viktig at vi blir påminnet om grusomhetene som skjer utenfor våre landegrenser, og hvem som står i bresjen med hjelp. 

Norge er én av to land som har fått pris og utmerkelse i hver kategori internasjonalt.

Les også: Cannes-drømmen ble sann for Sollin og Per - fikk Norges første medalje i årets reklame-VM