Juryen av «Årets markedssjef» ønsker å finne en markedssjef som har vist ekstraordinære taktiske og strategiske evner innen markedsområdet samt ledelse av fagområdet det siste året. Det er andre gang prisen deles ut. Første gang var i mai i 2022. Da var det Tim Nilo, partner og markedsansvarlig i oppstartsselskapet Askeladden, som vant.

Les mer: Tim Nilo i Askeladden er Årets markedssjef

I år som i fjor ledes juryen av Aller-direktør Bente Klemetsdal. Med seg i juryen har hun Lise Tangen Hansen i Papirfly, Espen Haugen fra Los & Co, tidligere Rema 1000-direktør og DNB-topp, Trond Bentestuen, Alf Bendixen fra Big Blue, markedsføringsprofessor Tor W. Andreassen ved NHH, kommersielt ansvarlig i Kampanje, Nina Gade Tenvik og Eddie D'Sa, byråsjef for Nord DDB Oslo

- Å være markedssjef er en viktig rolle, det blir man gjerne  etter å ha oppnådd resultater innen markedsføring og markedsarbeid. Så det å på en måte å klare å vise hvor man var og hvor man skal og hvordan man kommer dit, tenker jeg er kjempeviktig, sier juryleder Klemetsdal.

- Blir enda viktigere
Og juryen er ikke ute etter å kåre en markedssjef som er sjef med stor S, men også en lagspiller og dyktig fagperson.

- Vi ønsker enda mer vektlegge initiativet og betydningen av funksjonen til markedssjefen i organisasjonen. Vi ser etter både de som er supermennesker eller har ekstraordinære taktiske og strategiske evner knyttet til det i markedsarbeidet og ledelse det siste året, sier Klemetsdal.

Å foreta riktige prioriteringer og valg er enda viktigere i usikre tider enn det er i oppgangstider. Derfor mener juryen at årets kåring har en funksjon for flere enn den som vinner.

- Markedssjefen spiller en viktig rolle i tiden vi går inn i nå. Det blir enda viktigere å gjøre de gode strategiske valgene. Viktig for topplinjevekst, passe på at man selger de varene og tjenestene man eventuelt markedsfører. Så jeg tenker at hvis man gjør dette riktig, så blir markedssjefen enda viktigere for selskapet, forteller Klemetsdal

Alle mot alle
I fjor mottok juryen over 100 bidrag om mulige kandidater
i ti ulike kategorier. I år har juryen bestemt seg for å ikke dele kåringen inn i kategorier og bransjer. 

- Vi mener egentlig at markedet er såpass oversiktlig. Det kan gå litt inflasjon hvis man skal ha topp tre fra hver lille næring, så det må være gjevere å vinne årets markedssjef når det er én kåring og man konkurrerer mot alle, sier Klemetsdal.

Nå ønsker juryen å få innspill fra flest mulig for å få et stort utvalg av markedssjef-talenter.

- Vi ønsker å høre fra alle mulige mennesker, om det er kollegaer som sender inn, om det er sjefen eller om det er reklamebyråer eller andre partnere. Fordi det er veldig mange gode markedssjefer rundt i landet, sier Klemetsdal.

Markedsføringsfaget er mer sammensatt enn bare å lage kampanjer for å øke salget, fremhever Klemetsdal.

- Marketingfaget og rollen som markedssjef skal bidra til noe mer enn å plassere penger i kjøpt annonse eller lage kreative konsepter, som også er kjempebra. Men det handler også om hvilke rolle man har, hva gjør man for selskapet og hvordan bidrar man i denne rollen. Det håper jeg at vi kan belyse med denne prisen. Så det å på en måte å klare å vise hvor man var og hvor man skal og hvordan man kommer dit, tenker jeg er kjempeviktig, avslutter hun.

Prisen deles ut på et eget arrangement på Hotel Continental 11. mai.

Du kan sende inn din nominasjon til "Årets markedssjef 2023" her!