Vålerenga IF, som en del av prosjektet Vålerenga Pride of Oslo, har lansert regnbueskjerf. Daglig leder i Vålerengasjappa, Frode Veie, forteller om stor etterspørsel og positive tilbakemeldinger på skjerfet.

- Det har vært utelukkende god respons. Det er mange som har kommet til oss og sagt det er fint de kan ikle seg et regnbueskjerf og samtidig være Vålerenga-supporter, sier Veie.

Vålerengas hovedtrener i fotball, Dag-Eilev Fagermo, har allerede skaffet seg fem eksemplarer av skjerfet.

- Det er mange som har store planer og snakker høyt, men som ikke gjør noe med det. Med dette, som med veldig mye annet, viser Vålerenga i praksis at vi er klubben for alle, sier Fagermo.

- Timingen føltes veldig riktig
Klubben bestilte inn 300 slike skjerf. Veie forteller imidlertid at de har måttet bestille flere skjerf i tillegg til annet supporterutstyr i regnbuens farger. Deler av overskuddet gå til Oslo Pride.

- Selv om vi tjener penger på å selge skjerfene, var aldri dette hovedintensjonen. Med tanke på alt som har skjedd i Qatar og ikke minst det som skjedde i forkant av Oslo Pride i fjor, føltes timingen veldig riktig. I tillegg er det fint for oss å kunne gi deler av overskuddet videre til nettopp Oslo Pride. De gjør en fantastisk jobb for like rettigheter og menneskeverd, sier Veie.

Leder i Oslo Pride, Dan Bjørke, roser Vålerenga for tiltaket og timingen.

- Vålerenga har gjort et viktig og aktivt arbeid for å motarbeide rasisme og utenforskap i idretten, og har vært ledende på dette arbeidet i flere tiår. De har gått foran som et godt eksempel, og inspirert andre klubber og idrettslag til å følge etter i deres spor, sier han og fortsetter:

- Vi er veldig glade for at de nå signaliserer enda tydeligere at fotballen skal være et sted hvor alle kan føle seg hjemme, uavhengig av hvem en er, eller hvem en elsker. Det er kanskje særs viktig i et år hvor mange har fulgt fotball-VM med en vond følelse, avslutter Bjørke.