Daglig leder i Norges Bank Invest Management, Oljefond-sjefen på godt norsk, Nicolai Tangen, er ikke fremmed for å på by seg selv på jobbnettverket Linkedin. Enten det er gjennom å dele personlige rockefavoritter med følgerne sine eller ved å legge ut en dansevideo i anledning julebordsesongen.

Det er sistnevnte som skaper bølger på Linkedin denne fredagen.

«X-mas party coming up, check out the approved NBIM moves», skriver Nicolai Tangen over en video der Tangen og flere av hans kollegaer viser vei på dansegulvet med instruksjoner om hvordan man gjennomfører dansebevegelser som «Assets & Liabilities», «Pie Chart» og «Venn Diagram».

Innlegget ble lagt ut fredag morgen og har i skrivende stund samlet nærmere 2.500 likerklikk og over 120 kommentarer. Tilbakemeldingene kan tyde på at dette er dansebevegelser som vil spre seg i rekordfart på det som gjenstår av julebord i næringslivet.

- Jeg har aldri vært i tvil, men med dette er jeg mer overbevist enn noensinne over at «våre» penger er i veldig gode hender, skriver administrerende direktør Gisle Jentoft i SuperOffice i kommentarfeltet.

- Magisk, oppsummerer en annen følger.

Se videoen her (saken fortsetter under):


- Gjør narr av oss selv
Nicolai Tangen selv gir spesialrådgiver Odd Georg Sønning i Norges Bank æren for idé og gjennomføring. Sønning vil ikke kommentere saken når Kampanje tar kontakt, men henviser til fungerende kommunikasjonsdirektør Marthe Skaar

- Vi gjør rett og slett narr av oss selv. De fleste organisasjoner har noen kulturelle trekk. I vår organisasjon har vi guidelines for svært mye. Nå også hvordan du skal danse på julebord! skriver hun i en e-post til Kampanje.- Hvordan oppstod ideen?

- Ideen kom internt fra kommunikasjonsavdelingen for å skape god stemning under årets julebord, og det har størst effekt hvis lederne stiller opp. Da må konseptet være enkelt å delta på, og det må være intern fagnerdehumor. På julebordet ble den introdusert som et svar på at det før i tiden var regler for dansing. På det moderne dansegulv er det totalt kaos – altså trenger vi noen guidelines.

Det skal ikke ha vært vanskelig å få med de ansatte.- Ifølge initiativtakeren i kommunikasjonsavdelingen gikk det overraskende bra. Alle måtte gjøre en bevegelse i under ett minutt foran en hvit bakgrunn. Det er god avkastning på liten innsats, sier Skaar.Satset stort på Linkedin
I et intervju med Kampanje i fjor høst fortalte Skaar at de la en ny sosiale medier-strategi da Nicolai Tangen ble ansatt. Da valgte de seg Linkedin som hovedkanal for å nå ut til studenter og den profesjonelle målgruppen.

Ifølge henne opplever de en «enorm rekkevidde» på LinkedIn.  

- Det har vært veldig vellykket. For oss har det vært en ny måte å vise åpenhet på, sa Skaar i november i fjor.

Les mer: Oljefondet fyller på med nye PR-rådgivere: - Har vært et skifte i strategi

Har fått kritikk
Strategien har også fått kritikk, blant annet fra Peggy Brønn, professor ved institutt for kommunikasjon og kultur ved Handelshøyskolen BI.

- Jeg synes ikke at Linkedin er den riktige plattformen til å dele personlig informasjon i en spøkefull tone, i et forsøk på å få mer oppmerksomhet rundt seg selv. Da hadde hans egen Facebook-side, eller til og med Twitter, vært bedre, sa hun til Kampanje i fjor.

Hun reagerte på at Tangen delte Spotify-anbefalinger på Linkedin med en oppfordring om å «Rock on!» i fjor sommer.

Les mer: Oljefondsjefen får rocke-refs på Linkedin: - Han prøver for hardt