Akvariet i Bergen bruker årets julekampanje til å oppfordre besøkende til å skru av blitsen når de tar bilder av dyrene. Det sterke lyset fra blitsen kan nemlig virke skremmende.

Mange gjester bruker Snapchat til å ta bilder og aller helst vil Akvariet i Bergen at Snapchat deaktiverer blitsen når brukerne befinner seg på akvariet.

De lagde derfor en helt egen versjon av filmen som henvender seg direkte til de ansatte i Snapchat. Filmen ble promotert med geolokasjon på Snapchat sitt kontor i Oslo. Responsen var umiddelbar. Nå har Akvariet i Bergen fått et eget filter og linse med en tydelig beskjed til brukerne om å slå av blitsen.

- For en julepresang å få! Vi visste ikke om Snapchat engang kom til å svare. At de nå har laget et eget filter og linse til Akvariet så raskt, er det beste som kunne skjedd. Vi er selvsagt veldig glade for at folk blir sjarmert av dyrene våre, og vil forevige dem på kamera. Men dette vil hjelpe oss mye med å hindre at blitsen blir brukt under besøkene. Stor applaus til Snapchat, som her viser at de tar et tydelig samfunnsansvar når det gjelder dyrevelferd, sier Veline Høyland, salgs- og markedssjef ved Akvariet i Bergen.

- Vi i Snapchat fikk oss en god overraskelse da vi tok en gjennomgang på dagens annonser. Det er første gang vi har fått en annonse med et budskap direkte til oss! Dette problemet ville vi selvfølgelig være med å kommunisere til våre Snapchattere. Det er veldig gledelig at linsen og filteret ble tatt godt imot, og vi håper det bidrar til en bedre hverdag for alle dyrene på Akvariet i Bergen, sier Line Smedstad, kreativ strateg i Snapchat.

- Et fint bevis på at selv den minste kampanje kan ha god effekt, så lenge den blir sett av de riktige menneskene, sier det kreative teamet bak kampanjen, Martin Abbedissen Fauskanger og Alek Perez.

- Retter dere en lignende kampanje mot andre sosiale medier også?

- Vi prioriterte Snapchat aller først, siden dette er den hyppigst brukte appen blant målgruppen som brukes til å ta bilder igjennom, også på Akvariet. Ettersom responsen fra Snapchat har vært så god, ser vi selvsagt på mulighetene for å videreføre konseptet til flere sosiale medier, sier kreativ leder Doffen Trellevik i Apriil.