Influencer og tidligere «Ex on The Beach»-deltaker Henrik Borg har bosatt seg i Uppsala i Sverige, men noen ganger blir savnet etter Grandiosa for stort. I hvert fall om vi skal tro en video Borg har sluppet på Instagram der han dokumenterer sin 1000 kilometer lange reise til Oslo og tilbake på én dag, tilsynelatende ens ærend for å kjøpe frossenpizzaen. 

Innlegget er merket med «Ad» og hashtaggene #ektekjærlighet og #grandiosa. 

- Må ta miljøkampen seriøst
Kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen reagerer sterkt på reklamen. Han går så langt som å kalle stuntet «hjernedødt» og understreker samtidig at det er Grandiosa-produsent Orkla han retter skytset mot, ikke influencer Henrik Borg.

- Seriøse virksomheter må ta miljøkampen seriøst. Enten har Henrik skrytt på seg at han er blitt sponset av Orkla, eller så er det noen i markedsavdelingen deres som har godtatt at det er en god idé i 2022 å fly tur-retur Oslo-Stockholm utelukkende for å kjøpe en Grandiosa, sier Nygård-Hansen til Kampanje.

- Kan man ikke akseptere overdrivelse som virkemiddel innenfor reklamesjangeren?

- Selvfølgelig kan man det, men så er det noe med kontekst. Det handler om å kjenne egen besøkelsestid. Miljøkampen er ett element. I tillegg er det dyrtid, og det å bruke så mye penger på å kjøpe én pizza når man kunne brukt pengene på å gi pizza til dem som trenger det, er sløseri.

Kommunikasjonsrådgiveren mener det dreier som dårlig håndverk fra merkevaregiganten.

- Dette er 100 prosent feilslått. Hvis formålet var å tenke ut av boksen og kreativt, ville jeg gjort noe helt annet enn dyre og lange flyreiser.

Reaksjonene i kommentarfeltet til Henrik Borg på Instagram viser at følgerne er delt i synet på stuntet. Mens noen lar seg begeistre, stiller andre spørsmål ved hensynet til miljøet.

- Har stoppet kampanjen
Orkla skriver på egne nettsider at de ønsker å bidra til å løse de globale helse- og miljøutfordringene, blant annet ved å utvikle sunnere matvarer, minske matsvinn og redusere klimagassutslipp.

Nå legger senior markedssjef Ingrid Rønneberg Næss i Orkla seg flat.

- Vi beklager og har stoppet kampanjen, skriver hun i en tekstmelding til Kampanje.

Hun forklarer videre at det ikke er riktig at Henrik Borg fløy til Oslo utelukkende for å kjøpe frossenpizza, slik filmen gir inntrykk av.

- Henrik bor i Stockholm, men er ofte i Oslo forbindelse med arbeid. Han fløy absolutt ikke til Oslo ens ærend for å kjøpe en Grandiosa. Han skulle til Oslo i et annet ærend, men dette kom opp som en humoristisk idé for å illustrere hvor god han synes TynnBunn-pizzaen er. Meningen var at videoen skulle bli så overdrevet at det ikke skulle fungere som en oppfordring om å fly for å kjøpe Grandiosa, men vi ser at vi ikke helt lyktes med dette. Vi tar til oss feedbacken og beklager.

Det har foreløpig ikke lyktes Kampanje å få en kommentar fra Henrik Borg.