- Dovendyret har vært en suksess som merkevareaktør for Prix og har etterhvert opparbeidet seg en fanskare med en del unge fans, sier strategisk rådgiver i reklamebyrået Anti, Magnus Flø.

- Derfor tester vi ut BeReal og bruker plattformen på de unges premisser, legger han til.

BeReal er et sosialt medium hvor man legger til hverandre som venner. Én gang om dagen får man varsel om at det er tid for å «BeReal». Da tar man et foto, med både front- og bakkamera på telefonen, som ikke kan redigeres. Appen har som mål å løfte frem det uperfekte. Bildene som er tatt ligger ute frem til neste gang man får varsel, man kan kun se sine venners bilder og man kan ikke se historikken til hverandre.

Anti-rådgiveren kjenner ikke til andre norske annonsører på palttformen.

- Vi inviterte folk til å være med på et førjulsmysterium med Dovendyret på BeReal via Instagram. Så det pågår en gjettekonkurranse som startet i går og som varer helt til 4. desember. Kampanjen er lagt opp til at folk skal gjette hvor Dovendyret er eller komme med tips på hvor han kan være, sier Flø.

Flø forteller at de i løpet av kampanjes første par timer fikk 80 følgere på BeReal, noe han er meget godt fornøyd med.

- Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg. Det kan hende det er litt som TikTok i begynnelsen. At det er bra gjennomslagskraft og høy oppmerksomhet. Men vi vet ikke hvor vi ender enda. Det er et eksperiment for å teste grunnen. De følgerne vi får er veldig engasjerte i hvert fall, sier Flø.

Han forteller at dem som har lagt til Dovendyret på BeReal har gjort det på eget initiativ etter å ha sett Instagram-posten.

- Det har som sagt bygd seg opp en fanskare av unge, så vi ønsker å treffe den yngre målgruppen i BeReal. Man får kanskje mer engasjement der enn på etablerte plattformer som Instagram og Facebook. I tillegg er det jo foreløpig ganske upolert på plattformen også. Enn så lenge er det ganske real, avslutter Flø.