Apriil Reklame har for andre år på radd fått jobben med å lage årets 16-dagerskampanje. Den arrangeres hvert år fra 25. november til 10. desember, og i Norge har Fokus – Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål vært ansvarlige siden 1999.

Som Kampanje tidligere har omtalt, faller kampanjestarten i år på handelsnæringens favorittdag, Black Friday, og det har også blitt temaet for kampanjen som tar for seg menneskehandel og tvunget sexsalg.

Les mer: Ruller ut kampanje mot menneskehandel på Black Friday: - Var nesten for ironisk

Doffen Trellevik, kreativ leder i Apriil, sier de har fått uvurderlig hjelp med kampanjen.

- Så å si alt er gjort pro bono i dette prosjektet. Uten uvurderlig hjelp fra annonsører og samarbeidspartnere, hadde vi ikke fått dette til, sier han.

I forbindelse med FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner har Fokus i dag en kronikk på trykk i VG hvor de krever handling fra politisk hold.

- Med kampanjen vil vi vise hvordan mange kvinner er utsatt for menneskehandel og tvunget prostitusjon. Her finnes ingen regler, ingen sikkerhetsnett og hver dag er som Black Friday. Menneskehandel er et alvorlig brudd på menneskerettighetene, men det foregår allikevel i hvert eneste land i verden. Også i Norge, sier fungerende daglig leder i Fokus, Mette Moberg.

Se reklamefilmen her. Den er regissert av Pål Laukli fra Tinagent og produsert av Trude Laukli. Lyd har blitt gjort av Både Og.