Kiwi setter ned prisen på en rekke varer fram mot jul. Det kommer frem i en oppstilling som Nettavisen har gjennomført og som viser at prisene på en rekke merkevareprodukter fra Gilde som medisterkaker, julepølse, pinnekjøtt og sylte får reale priskutt.

- Nå nærmer julen seg, og Kiwi girer for alvor opp priskuttene på julevarene, sier Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonssjef i Kiwi til avisen.

Også is fra Hennig-Olsen, risgrøt, klementiner, mandelpoteter og røykelaks legges i potten for å sikre seg matvareinnkjøpene til forbrukerne. Kommunikasjonssjef i Coop Extra, Harald Kristiansen, går hardt ut mot Kiwi og kaller det et PR-stunt.

- Dette er vel det man kaller et PR-stunt, men de burde først sjekket kundeavisen til Extra som kom ut søndag kveld. Vi har blant annet billigere røykelaks og ribbe.

Han lover også at Coop Extra er klare til å justere prisene fortløpende.