De to byråene skal måle avtrykkene sine med klimaverktøyet Green Producers Tool og dele kunnskap og erfaringer med resten av bransjen, sine kunder og sine leverandører. 
 
Det melder de to eventbyråene i en pressemelding onsdag denne uken.
 
- Bærekraft handler om samhandling. Vi i JCP og Gyro har et ansvar som bransjeledere og er alltid opptatt av å finne innovative måter å drive bransjen fremover på. For å få til dette må vi vise handlekraft. Vi ønsker å sette dagsorden for en ny bransjestandard som er bedre tilpasset fremtiden vi står overfor, sier de to byråene i en felles uttalelse. 
 
Partneren de nå går sammen med, Green Producers Club, måler klimaatrykk i teater-, film- og festivalproduksjoner. De samarbeider blant annet med klimaforskningsinstituttet Cicero.
 
- Våre oppdragsgivere kan måle sine avtrykk ved eventer, og føre disse i sitt klimaregnskap. Dette gir de muligheten til å kunne sammenlikne forskjellige konsepter og måter å gjøre ting på for å ta gode valg. Sammen oppfordrer vi resten av bransjen til å gjøre det samme», fortsetter JCP og Gyro.
 
Prosjektleder i Green Producers Club, Marte Strand, mener det at JCP og Gyrå nå blir medlemmer hos dem, sender en klar oppfordring til resten av bransjen.
 
- Det er utrolig inspirerende at Gyro og JCP tar et så tydelig standpunkt og går inn for å lage stadig grønnere events. Det er utrolig mye kraft i å utfordre og få med både leverandører og kunder til å redusere fotavtrykket sitt, og jeg er veldig glad for at JCP og Gyro tar denne posisjonen i eventbransjen, sier hun i meldingen.