«Brukt-VM» har avspark på sportspuben Ball i Oslo Sentrum mandag 21. november.

- Det er ingen hemmelighet at mesterskapet er omstridt, og mange står nok litt i spagaten. For alle som gjerne vil ha fotballfest, men helst uten de moralske dilemmaene, arrangerer vi derfor et alternativ, nemlig «Brukt-VM». Det føles ganske naturlig for oss, som jo er Norges største markedsplass for nettopp brukte ting, sier Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.no. 

Finns «Brukt-VM» viser kampene: USA-Portugal fra 2002-VM, Nederland-Brasil fra 1994 og Argentina-England fra 1998. Kamptidspunktene er de samme som under VM i Qatar.

- Vi har plukket ut kamper med USA, Nederland og England, fordi akkurat disse landene spiller kamper i Qatar samme dag. Ikke minst tror vi mange vil få med seg den legendariske åttendedelsfinalen mellom England og Argentina i 98, der England tapte kampen på straffespark, og David Beckham, som hadde fått rødt kort og blitt utvist, ble den store syndebukken, sier Johnsen. 

I tillegg til å vise kampene skal markedsplassen også selge VM-produkter som er funnet på Finn.no. Pengene fra salget går Joshua Kings Football Academy, som er et gratis tilbud til barn, der målet er å unngå at foreldrenes økonomi begrenser hvem som får utvikle seg på fotballbanen.

- Vi har trålet Finn.no for gamle skatter, og jeg kan røpe at vi har fått tak i alt fra signerte drakter, fotballer, plakater og flagg - til matbokser, klokke og til og med et slips, sier Johnsen.