Onsdag drysset foreningen Tenk TV gull over annonsørene som har brukt TV-mediet best det siste året i den nye prisutdelingen Gullskjermen. Dette skal være et slags norgesmesterskap i TV-planning, og det var fem lykkelige annonsører som fikk med seg NM-tittelen ut døra på Deichman i Bjørvika i Oslo.

Den gjeveste prisen for Beste bruk av TV-reklame gikk til dagligvarekjeden Extra og deres byråpartnere WAL og PHD.

«Vinneren har bokstavelig talt hatt en rød tråd gjennom all kommunikasjon. Med de spareglade naboene og konseptet «Gjør det billig» har de lykkes med å ta en sterk og tydelig posisjon i den krevende dagligvarekategorien», heter det i juryens begrunnelse.

Les også: Skal drysse mer gull over norsk TV-reklame: - Det er blitt lengre mellom de sterke filmene

- Gjør en stor jobb for oss
Extras markedssjef Puja Agarwal var på plass for å ta imot prisen.

- Dette er veldig gøy. Det er alltid gøy å vinne priser for et godt stykke arbeid. Jeg begynte i juni, så jeg skal ikke ta æren for det, men det er blitt gjort et godt stykke arbeid av de som har vært før meg, sier hun til Kampanje.

- Hvor viktig har TV vært for Extra?

- Det er ekstremt viktig. Vi skal nå hele Norges befolkning. Det gjør man gjennom TV-ruta og TV er fortsatt den viktigste kanalen for oss. De spareglade naboene gjør en stor jobb for Extra og er blitt kjent for folk flest. Det er en litt annen type kommunikasjon enn konkurrentene våre gjør.

- Kommer dere til å fortsette med denne type kommunikasjon?

- Absolutt. Vi har kjempehøy liking på filmene våre og vi vet at de funker, så det er ikke noe vits å endre på det.

Hun tror konseptet deres bare er blitt viktigere i en tid der nordmenn får mindre å rutte med.

- Lar dette konseptet seg overføre til digitale kanaler?

- Vi har absolutt overført det til digitale kanaler og det er noe av suksessen til Extra også. Vi har en rød tråd gjennom alt det vi gjør, med tydelige distinkte merkemarkører.

Grillet seg til TV-pris
Gullskjermens Askeladden-pris, som går til en annonsør som har fått mye ut av et mindre budsjett, går til Coop Grill for deres reklamekupp under Champions League-finalen. Først viste Coop Grill en fem minutter lang film der de grillet en entrecoté – sekund for sekund. Den fulgte de opp med en film hvor det lot kjøttstykke hvile like lenge.

Ifølge Coop ble reklamefilmen sett av under 300.000 på TV 2, mens nesten to millioner oppgir at de husker å ha sett den.

Også her står PHD og WAL bak kulissene.

Les mer: Coop med nytt reklamekupp - lot kjøttet hvile i fem minutter under fotballfinalen

Her er alle prisvinnerne:

Best bruk av produktplassering
Freia – sendt inn av Wavemaker

Best bruk av sponsorat
Comfyballs – sendt inn av Marketing Toolbox og Viaplay

Beste TV-nykommer
Strim – sendt inn av Red Dentsu X

Askeladden
Coop Grill Perfekt – sendt inn av PHD/WAL

Best bruk av TV
Extra – sendt inn av PHD/WAL

Fagdirektør Håvard Kvernaas Bakken i Anfo har ledet en jury bestående av Håvard Ose, Jarle Thalberg, Ricardo Cuilenheim, Linda Nordheim og Dag Ormåsen, Therese Becke og Beathe Stangeland Eide.

Coop Grill Gullskjermen.jpg

Valuta for pengene: Coop Grill kjøpte hele reklamepausen på TV 2. Det var effektiv bruk av penger ifølge juryen i Gullskjermen. Foto: Eivor Eriksen