I Avenew har Mansoor Shah og Umar Ashraf samlet et nettverk av frilansere fra verden over som står klare til å løse en rekke markedsføringsoppgaver for norske kunder.

- Våre folk sitter i Norge, men også i Øst-Europa, Asia, og noen folk har vi selv i Australia. For meg var det hele premisset for dette eventyret, at vi omfavner 2022, tverrkontinental kompetanse og digitale muligheter, sier Shah.

De samarbeider gjerne med andre byråer på oppgavene.

- Vi har allerede jobbet med og for andre etablerte byråer i Norge. Vår styrke ligger i operativ kommunikasjon, selv om vi kan levere alt fra A-Å, er det på de konkrete håndfaste løsningene vi har størst leveransekraft, sier Shah.

Mansoor Shah har studert grafisk og visuell design på Noroff og tatt en bachelorgrad fra Deakin University i Melbourne Australia. Han har tidligere jobbet frilans for aktører som TM-klinikken, Virke, Seema og en rekke profilerte aktører. I 2016 stiftet han forgjengeren til Avenew, kalt Innovativ Design.

Bidrag i mangfoldsdebatten
Umar Ashraf har jobbet med kommunikasjon i åtte år, sist for BDO, men er nok aller mest kjent gjennom debatten om mangfold i den norske kommunikasjonsbransjen. Han har blant annet skrevet boken Hvit PR, og i 2020 fikk han Hans Geelmuyden på glattisen etter en opphetet debatt som endte med at Geelmuyden la seg paddeflat.

Ashraf mener Avenew er et bidrag i mangfoldsdebatten.

- Mangfold, maktfordeling, talentutvikling og ungt gründerskap er nøkkelordene her, sier Ashraf.

Avenew er altså ikke et helt nytt byrå, men den offisielle lanseringen har latt vente på seg.

- Vi møttes allerede i 2016 og begynte å forme dette sammen til hva det er blitt. Han var en ung designerspire og gründer, jeg en bråkebøtte som var lei etablerte strukturer og den skjeve maktbalansen i norsk kommunikasjonsbransje. Lansering er egentlig et feil ord, vi må kalle dette en kunngjøring på overtid. Vi har i det stille bygget en solid mur, nesten litt for lenge under radaren, sier Ashraf.

- Modent for større oppdrag
Når det først skjer, er Umar Ashraf allerede på vei ut døra. Han er nemlig på vei over i ny jobb.

- Mitt siste oppdrag for Avenew blir å heie på nettverket og kompetansemiljøet jeg har vært med på å bygge de siste seks årene. Så skal jeg begi meg ut på nye eventyr. Det sagt, Avenew har en helt spesiell plass i mitt hjerte, sier Ashraf.

Han har stor tro på at Shah vil løfte byrået til nye høyder.

- Avenew er en drøm, men har også vært en virkelighet i mange år. Mansoor har holdt byrået i daglig drift i seks år, og bygget det opp til hvor vi er i dag. Vi føler nå at nettverket er modent til å ta på seg større oppdrag, sier Ashraf.

Avenew er et frilansnettverk som drives av Mansoor Shah gjennom selskapet Avenuee. Han forventer å ha en omsetning på én million kroner i 2022. Inntektene fra frilanserne som er tilknyttet nettverket har ifølge gründeren i mange tilfeller blitt fakturert av ulike enkeltmannsforetak og ikke av Avenuee.