Det er det svenske investeringsselskapet Pamica, som nå tar plass som medeier i PPP. Det melder byrågruppen selv i en pressemelding tirsdag morgen.

PPP består i dag av ni ulike byråer i fire land. Spoon, Trickle og Oh My utgjør den norske grenen av PPP-familien.

- Vi har fulgt People People People lenge og vi har sammenfallende filosofi om hvordan man skal drive selskap – menneskene i fokus. Vi kaller det «fina bolag» og vi bygger for fremtiden sammen med gründerne og lederne i selskapene. Vi liker at partnerne i PPP har langsiktig eierhorisont. Spoon ble startet for 24 år siden, en imponerende reise fra fire personer på et loft til 400 PPP-medarbeidere i fire land og en halv milliard i omsetning, sier Jan-Olof Svensson, grunnlegger av Pamica i meldingen.

Pamica består av et nettverk med mer enn to hundre investorer som sammen med gründerne og partnere i selskapene de investerer i, bygger selskaper med mål om vekst. Pamica omsetter for drøye tre milliarder i sine 13 selskap med omtrent 1.500 medarbeidere.

- Slik kan vi sikre arbeidsplasser
Byråleder i Spoon og partner i PPP, Siv Tonje Solfjeld, var med på å kjøpe byrågruppen under pandemien. Hun ser nå frem til å få finansielle muskler inn i selskapet nå som det går mot trangere økonomiske tider. 

-  I den turbulente og usikre tida vi står i nå, mener jeg det er riktig å invitere inn en partner med finansielle muskler. Slik kan vi sikre arbeidsplasser, utvikle oss og agere på muligheter også i tida fremover, sier Solfjeld i meldingen. 

Styrer mot en halv milliard i omsetning
Alle dagens partnere i PPP fortsetter som eiere også etter Pamicas inntog. Det skjer ingen endringer i lederstrukturen, bortsett fra at Pamica kommer til å ha representanter i PPPs styre, skriver gruppen i meldingen. 

- Det kommer til å bli muligheter for flere medarbeidere å bli partnere fremover. Sammen med Pamica skal nåværende og fremtidige partnere eie og drive PPP i overskuelig framtid, sier Anders Ribba, konsernsjef i People People People.

I meldingen kommer det også frem at byrågruppen styrer mot en omsetning på godt over en halv milliard kroner i 2022.