Etter å ha etablert seg i Finland og Sverige, er native-plattformen Readpeak på vei inn i det norske markedet. De har hentet inn Martin Garfalk til å lede satsingen. Han kommer fra en stilling som daglig leder i videoproduksjonsselskapet Fabella, og har også tidligere vært salgsdirektør i ABC Startsiden og kommersiell direktør i Nordic Screens.

- Det er veldig spennende å kunne knytte de to tingene sammen, og å bygge broen mellom publisister og annonsører. Nå har vi testet oppsettet her i Norge siden før sommeren og tilbakemeldingene er helt fantastiske, sier Garfalk.

Readpeak omtaler seg selv som en transparent plattform som er gratis å bruke der annonsører velger hvilke publisister de ønsker å kjøre annonser hos og til hvilken pris de ønsker å betale per klikk.

De skal allerede ha fått på plass 100 publisister i den norske satsingen.

- Norge er et viktig marked for oss og vi tror vår tilnærming til native markedsføring har en naturlig plass i markedet. Det ser vi allerede med den omfattende tilbakemeldingen fra profesjonelle mediekjøpere. Det programmatiske markedet i Norge er modent og det passer oss godt. Vi gleder oss også over at Martin Garfalk skal lede vår norske virksomhet. Hans ekspertise innen programmatisk og hans brede lokale nettverk har gitt oss kvalifisert norsk tilstedeværelse, sier administrerende direktør Tomas Forsbäck i Readpeak.