Byrået Markant i Bergen ser på kommunikasjon som et viktig verktøy for å hjelpe mennesker. Derfor har de inngått et samarbeid med organisasjonen Familiestøtten, hvor byrået har gitt sin kompetanse for å spre arbeidet Familiestøtten gjør i Bergen.

- Familiestøtten opplever i år større pågang enn noensinne fra familier i krise. Økende matvarepriser, renter og strømpriser gjør at familier som tidligere har fått ting til å gå rundt nå sliter med å betale for helt grunnleggende ting som å skaffe mat på bordet og varme klær til vinteren, forteller Kristoffer Mikkelson Miracco, fagansvarlig innhold og SEO i Markant.

Familiestøtten ble opprettet i 2016 og har siden den gang hjulpet vanskeligstilte familier ved å bistå med mat, klær og sosiale arrangementer. Men organisasjonen trengte også en hjelpende hånd.

- Markant tok kontakt med oss og skjønte raskt at vi blant annet trengte bedre logo og PR-og kommunikasjonsstrategier. De har utformet en profesjonell logo for oss og lager for tiden nettsiden vår, sier leder i Familiestøtten, Line Midtun Thomas.

- Dette er en frivillig organisasjon, så vi er avhengige av at frivillige har kompetanse for å gjennomføre ulike tiltak. Da er det fantastisk at bedrifter ønsker å bidra med dette, så lenge kompetansen deres er relevant, legger hun til.

Markant på sin side mener også at det er mulig å hjelpe organisasjoner som Familiestøtten på andre måter enn med økonomisk støtte.

· Vi mener at byråer også har et ansvar for å hjelpe, og den beste måten vi kan hjelpe på er ikke nødvendigvis bare å gi penger, men å donere vår kompetanse og tid for å gjøre det vi gjør best – å få ut budskapet, forteller Miracco.

For at arbeidet Familiestøtten gjør ikke skal gå under radaren, mener Markant at det er nødvendig at det støttes opp med god historiefortelling og omtale. Markant driver med merkevarebygging, web-utvikling og digital markedsføring, som brukes for å spre budkskapet til Familiestøtten.

- Å innhente støtte og donasjoner, som organisasjoner som Familiestøtten er så avhengig av, handler i stor grad om omtale og spredning. Vi kan sørge for at budskapet til Familiestøtten blir formidlet i sosiale medier, at de får omtale i aviser og at de får en helhetlig og effektiv kommunikasjon utad, sier Miracco.

Midtun Thomas innrømmer at oppmerksomheten har blitt større når Familiestøtten har fått større omtale.

- I første omgang merker vi at flere familier er blitt klar over at vi finnes, så det er fint at vi når familier som trenger hjelp. Ellers ønsker vi å nå ut til bedrifter for å få inn flere donasjoner, forteller hun.

Egentlig hadde Markant bestemt seg for å donere 100 timer til hjelpeorganisasjonen, men har opplevd at det et behov for å putte inn flere timer, noe som de gjerne gjør.

- På grunn av engasjementet vi har møtt blant folk og sponsorer, så har prosjektet vokst til å bli en god del større enn vi først så for oss, så vi ender nok opp med å bruke en god del mer enn de 100 timene vi først satte av. Men når vi får så positive tilbakemeldinger fra folk som vil støtte prosjektet, så vokser engasjementet hos oss også. Vi tenker at vi ikke skal telle timer, men heller bruke den tiden som trengs for å gjøre dette så bra som mulig, for dette er skikkelig gøy å være en del av, sier Miracco