First House-partner og tidligere kommunikasjonssjef i Høyre, Sigbjørn Aanes, har fått nok av medienes pendlerbolig-saker. Det kommer frem i et Facebook-innlegg mandag, der Aanes retter kritikk mot NRK og deres avsløring av at Høyres nestleder Tina Bru har fått varsel fra Skatteetaten for at hun ikke har betalt nok i leie på hjemstedet.

«For meg fremstår det ikke som kritisk journalistikk, men som ukritisk journalistikk», skriver Aanes, før han understreker at han mener pressen har gjort en viktig jobb med å avdekke flere saker om politikernes pendlerboliger. Nå mener han imidlertid at strikken er i ferd med å ryke og at medieoppslagene kan skade rekrutteringen til politikken.

«Etterlatt inntrykk er nærmest at våre politikere er en gjeng uetiske kjeltringer. De mistenkeliggjøres id et vide og brede, men i de tilfellene der konklusjonene viser at det ikke er noe galt så får de knapt omtale», skriver han.

Han legger til at han verken har snakket med Tina Bru eller kjenner til alle fakta i saken.

- Tendensiøs
Overfor Kampanje forklarer Sigbjørn Aanes hvorfor han tok til Facebook for å kritisere NRK i denne saken.

- Jeg reagerte på denne saken fordi den fremstår i NRK sitt oppslag som «enda en pendlerboligsak» og at den er tendensiøs, skriver han i en tekstmelding til Kampanje.

- Et godt eksempel er NRK Nyhetene 21 i går kveld der anker legger frem denne saken som om Bru har bodd i en liten leilighet med tre generasjoner så lenge hun har vært pendler, fortsetter han.

Les også: Høyres nestleder ut mot NRK: - Stiller meg uforstående til framstillingen av saken

- Sigbjørn Aanes til unnsetning
Partner og seniorrådgiver i Try Råd, André Kolve, reagerer på sin side på at Sigbjørn Aanes ikke heiste stemmen da pendlerboligsakene handlet om politikere fra Ap, SV eller Frp. Kolve har selv bakgrunn fra Frp og har blant annet vært statssekretær for Siv Jensen.

«Når det rammer en av «hans egne», rykker imidlertid Aanes raskt ut. Selvsagt tilpasser han innlegget slik at det skal se ut som han ikke er opptatt av Tina Bru-saken, men har fokus på det store bildet og medias rolle. Det er han selvsagt i sin fulle rett til, men han kunne gjort det på et langt tidligere tidspunkt. For eksempel da Hadia Tajik (Ap) eller Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fikk kjørt seg i mediene. Men da disse sakene preget mediebildet, så Aanes ingen grunn til å ty til tastaturet», skriver Kolve på Facebook.

Litt spøkefullt kommer han med følgende råd til unge politikere som er bekymret for å havne i medias søkelys:

«Meld dere inn i Høyre! Trår dere feil eller får kritiske spørsmål fra media, frykt ikke! Sigbjørn Aanes kommer dere til unnsetning - raskere enn dere aner», skriver Kolve på Facebook.

- Burde ikke stå uimotsagt
Når Kampanje tar kontakt med Kolve forteller han at han ikke har noe å tillegge utover det han skrev i innlegget sitt. 

- Sigbjørn og jeg blir nok aldri enige om dette, men jeg synes ikke hans Facebook-innlegg burde stå uimotsagt, sier Try Råd-rådgiveren, før han fortsetter:

- Jeg setter pris på de mange positive tilbakemeldingene jeg har fått fra mediefolk og politikere fra ulike parter, inkludert Høyre, men har forståelse for at de av ulike årsaker ikke ønsker å flagge dette i offentligheten. 

Les også: Henter tidligere Siv Jensen-rådgiver fra Gambit

Avviser påstanden
Sigbjørn Aanes sier til Kampanje at han gjerne skulle ha sagt noe om problematikken tidligere.

- Det irriterer meg at jeg ikke har reagert tidligere, selv om jeg var innom temaet både i podkast med Toje i forrige uke og i en Facebook-post i forbindelse med Une Bastholms avgang, skriver han i en tekstmelding.

Han avviser påstanden om at han kun kommer egne partifeller til unnsetning.

- Premisset om at jeg bare forsvarer folk fra Høyre er fullstendig feil, noe en rask gjennomgang av min Facebook-side viser. Jeg lot meg også irritere da VG skrev om at Støre ikke hadde fulgt meteren på en pub i Tromsø, påpeker Aanes.

First House-partneren mener alle burde være bekymret over rekrutteringen til politikken.

- De siste dagene har vi sett hva hets kan gjøre når fylkesordføreren i Troms og Finnmark ikke tar gjenvalg fordi han ikke orker mer hets. Derfor sa jeg ifra nå og det vil jeg fortsette å gjøre.