Onsdag forrige uke ble skjønnhetsklinikken Nomi Oslo lansert med brask og bram. Kjendistrioen Vanessa Rudjord, Pia Tjelta og Synnøve Skarbø gikk inn på eiersiden, sammen med ansvarlig lege Karim Sayed, men i dagene som fulgte gikk det meste galt for gründerne.

Det er spesielt uttalelsene om at klinikken skal fronte kvinnehelse og begrepet «estetisk helse» som har fått reaksjonene til å hagle. Vanessa Rudjords sitat om at hun vil eldes som en Jaguar E-type og ikke en Rent-a-Wreck fikk også mange til å steile.

Mandag ble det imidlertid klart at trioen trekker seg fra skjønnhetsklinikken og overlater alle aksjene til Sayed.

- Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen, skrev de tre i en pressemelding.

Les mer: Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg fra skjønnhetsklinikk: - Vi er lei oss

Santa Maria avventer avgjørelse
Kampanje har vært i kontakt med flere av Rudjord, Tjelta og Skarbøs kommersielle samarbeidspartnere, og flere forteller at de støtter kjendisene og vil fortsette samarbeidet.

Santa Maria, som sponser podkasten «Synnøve og Vanessa» er imidlertid på gjerdet.

- Det korrekt at vi har en avtale med Synnøve og Vanessa og vi har noen få episoder igjen i vår avtale. For oss så er det viktig at våre samarbeidspartneres verdier må harmonere det vår merkevare står for.  Vi derfor i løpet av neste uke ta stilling til hva vi gjør med den resterende del av denne avtalen, sier Country Manager Stian Hvaal Møller i Paulig, som eier Santa Maria, til Kampanje.

Les også: - De tok ikke det aller viktigste i all kommunikasjon med i beregningen

- Følger nøye med på nyhetsbildet
En annen av Skarbø og Rudjords podkast-sponsorer, Bookbeat, har vurdert situasjonen sånn at de fortsetter samarbeidet.

- Som markedsfører følger vi selvsagt nøye med på nyhetsbildet og hva folk er opptatt av. Vi vurderer også kontinuerlig de markedsaktivitetene vi gjør og hvorvidt vi skal gjøre mer eller mindre av noe eller gjøre noe helt annet. Det har vi også gjort i dette tilfellet hvor vi har landet på at vi kommer til å fortsette sponsoratet av podcasten til Synnøve og Vanessa, sier markedsansvarlig i lydbokselskapet Bookbeat, Thea Sørum.

Skuespiller Pia Tjelta er på sin side ambassadør for fondsspesialisten Skagen Fondene. De forteller at Tjelta vil fortsette i rollen sin uavhengig av Nomi-debatten.

- Pia Tjelta er ambassadør for Skagen Fondene. Reklamekampanjen hadde premiere tidligere i år og fortsetter i høst, uavhengig av debatten som har rast om Nomi, skriver Lisen DybdahlSkagen Fondene i en e-post til Kampanje.

Les også: - Lanseringen av femstjernersklinikken ble i stedet en førsteklasses PR-tabbe