En ny skisesong står for tur når verdenscupen starter i finske Ruka siste helgen i november. Men en av langrennslandslagets hovedsponsorer ringer nå i alarmklokken. Sponsorsjefen i Sparebank 1 sier til VG at han er spent på fremtiden til langrennssporten når utøverne prioriterer private sponsorer foran landslagets sponsorer i sosiale medier. Han mener dette kan true landslagsmodellen, som er tuftet på fellesskapet.

- Det er det ingen tvil om. Den modellen vi sponser og holder liv i er fortsatt levedyktig, men utøverne må ikke ta for gitt at vi er der, de må gi tilbake, sier Stein Bugge, sponsorsjef i Sparebank 1 til VG.

Sparebank 1 gikk inn som hovedsponsor for langrenn i 2015. Da betalte banken 75 millioner kroner for fem år. I år inngikk de en ny avtale frem til VM på hjemmebane i Trondheim i 2025, med prislapp 30 millioner kroner for tre år.

Les også: Sparebank 1 kutter skisponsorat: - Nent var ikke et tema i diskusjonen

- Sponsorer vil være mer enn en logo i pannen eller ryggen. Vi vil ha mer ut av det, sier Bugge.

Kjøttprodusentselskapet Grilstad avsluttet foran denne sesongen samarbeidet med landslaget, men gikk inn som hovedsponsor for Emil Iversen og kjøpte seg plass på den ene logoplassen løperne har på drakten til en egen sponsor.

Les også: Gilde blir ny ski-sponsor: - Mange av våre skiløpere har et forhold til den norske bonden