Nobels Fredssenter samarbeider med et av verdens mest populære dataspill, Minecraft, i spillet «Peace Builders». Handlingen er lagt til et virtuelt Nobels Fredssenter og dreier seg om å bremse konflikter og bygge en mer fredelig verden.

- I en verden preget av uro, er vi veldig glade for at «Peace Builders» kan formidle løsninger og håp gjennom de engasjerende historiene til fredsprisvinnere til et ungt, verdensomspennende publikum på en plattform de kjenner og elsker, sier Kjersti Fløgstad, administrerende direktør for Nobels Fredssenter, i en pressemelding.

Spillet er en oppfølger til «Active Citizen» fra mars i år som også var et samarbeid mellom Minecraft og Nobels Fredssenter. Dette spillet ble lansert på Minecraft Education. Det nye spillet blir tilgjengelig både i Minecraft Education og på Minecrafts hovedplattform Bedrock.

- Nobels Fredssenter er på «bucket listen» til alle som besøker Oslo. At vi nå kan nå ut til alle Minecraft-spillere i hele verden, som første norske aktør på intet mindre enn 29 språk, er noe vi av og til må klype oss i armen for å forstå, sier Kim Reksten Grønneberg, kommunikasjons- og markedssjef ved Nobels Fredssenter.

Det er Games for Change, et New York-basert spillutviklingsselskap, som står bak samarbeidet mellom Minecraft og Nobels Fredssenter.

- «Peace Builders» er et perfekt eksempel på hva som er mulig når vi bringer sammen spillskapere og sosiale innovatører for å oppmuntre til endringer i den virkelige verden, sier Susanna Pollack, president i Games for Change.