Kvinnehelse er et begrep som har skapt mye debatt etter at kjendistrioen Pia Tjelta, Synnøve Skarbø og Vanessa Rudjord sist uke offentliggjorde planer om en ny skjønnhetsklinikk i Oslo. Der skulle klinikken blant tilby fettreduksjon, rynke- og hormonbehandling og bekkenbunnsmaskin, ifølge Dagens Næringsliv.

Trioen fremhevet at klinikken ville forbedre kvinnehelsen. Responsen har hovedsakelig vært negativ. Nettapoteket Farmasiet er blant aktørene som utnyttet debatten ved å lansere «Kvinnehelsesalg» på nett. Ved å bruke kodeordet VanessaPiaSynnøve kunne kundene deres få 30 prosent avslag på «kvinneprodukter som forbedrer helsen, ikke utseendet ditt».

Les mer: Farmasiet svarer kjendistrio: - Kvinnehelse handler om helt andre ting enn skjønnhet

En uke etter kan Farmasiet fortelle at kampanje har vært en suksess

- Først og fremst har responsen fra kunder vært kjempegod. Noe av det morsomste var at vi plutselig fanget opp at dette også hadde tatt litt fyr også på Jodel og levde sitt eget liv, og at folk der delte og kommenterte, forteller markedsdirektør Hanne Kjærnes i Farmasiet.

- Jeg tror det slo ekstra godt an i det yngre segmentet, legger hun til.

Farmasiet sier seg likevel ikke ferdig med dette. Kampanjen skrapet bare overflaten av hva helse kan omhandle. Apoteket har ikke bare ansvar for å tilby produkter, de skal også snakke om ulike helsetilstander og behov man kan ha.

- Det ansvaret må vi også ta, at vi prater mer om ulike typer temaer som folk ikke kanskje vet at mange andre står i, ting som kan være kleint og flaut og bidra til å normalisere og opplyse. Og det fikk vi ikke gjort i denne kampanjen her, så den biten må vi også bli flinkere på, sier Kjærnes.

Til nå har cirka 350 personer brukt kodeordet VanessaPiaSynnøve. Det ser Farmasiet på som positivt, men legger vekt på at nettapoteket har større visjoner enn å bare selge produkter. De har opplevd at en liten prosentandel har reagert negativt på kampanjen.

- Noen mener for eksempel at vi burde valgt bort noen av produktene som var i kampanjen, som hadde gjort den enda bedre. Også er det noen som mener at det er unødvendig å gjøre dette her. Men hvis jeg skal gi et anslag på hvor mange prosent av responsen som har vært konstruktiv, så vil jeg si to prosent, sier Kjærnes.

- Det viktigste er ikke at vi gjør dette for å selge. For oss handler det også om at vi gjør folk bevisst på akkurat dette segmentet hos et apotek, at folk vet hva slags produkter man kan få tak i som kan hjelpe mot en eller annen utfordring man står i, avslutter Kjærnes.