Leder i Naturvernforbundet, Truls Gulowsen, sier til NRK at han først trodde de nye filmene fra Statens vegvesen var en spøk. Når han forstår at de ikke er det, mener han det kvalifiserer til grønnvasking.

- Vi ble ganske sjokkert over at en statlig aktør vil opptre på en sånn måte, sier han.

Mandag lastet Statens vegvesen tre reklamefilmer for den nye E18 Vestkorridoren på sin Youtube-konto. Det er spesielt den ene filmen, der Statens Vegvesen spør «En renere Oslofjord. Hva har det med ny E18 å gjøre?» som vekker reaksjoner ifølge NRK.

- Det virker nesten som om man må bygge vei for å rense fjorden, det er bare tull. Det kan vi gjøre uavhengig at en stor og omfattende veiutbygging, sier leder for Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise til NRK.

Prosjektsjef E18 Vestkorridoren, Tom Hedalen, sier til NRK at han ikke er overrasket over at det kommer reaksjoner.

- De kom litt ukontrollert ut, uten å ha blitt satt inn i en kontekst, og det beklager vi, men det er ingenting i de videoene vi ikke står inne for, sier han.

Se filmen her: