Denne uken ønskes reisende på Oslo lufthavn velkommen av Storebrand som utfører veggedyrkontroll på flyplassen. Disse skadedyrene blir nemlig gjerne med folk hjem og de har store planer om familieforøkelse.

Markedsansvarlig for forsikring i Storebrand, Marianne Solheim, forteller at skadeforebygging er en viktig del av arbeidet deres.

- Nå har det vært noen år uten reise og nå som nordmenn har vært på ferie igjen, vet vi at det kommer en økning i veggedyr i bagasjen på vei hjem. Som forsikringsselskap må vi hjelpe folk med å unngå og forebygge skader, og når veggedyrene først er kommet i hus og hjem er det kjempeslitsomt og kostbart for folk, sier hun.Ved hjelp av reklameplakater og en egen stand i ankomsthallen på Oslo lufthavn denne uken vil Storebrand gjøre sitt ytterste for at færre nordmenn skal oppleve å få med seg ubudne gjester med seg hjem. Der blir reisende møtt av den spesialtrente hunden Andrea som kan lukte seg frem til veggedyr i bagasjen. Hittil har hun funnet hele åtte tilfeller.- Folk blir glade for at det blir oppdaget. Du kan unngå en potensiell katastrofe. Det er utrolig ubehagelig å få disse hjem i senga, sier Solheim.Dersom Andrea oppdager veggedyr vil de reisende få tilbud om å fryse ned bagasjen gratis i fire-fem dager eller tips og råd om hvordan de kan bekjempe veggedyrene.Marianne Solheim understreker at spesialtrent hund er et fint hjelpemiddel for å oppdage veggedyrene, men dette er jo noe de færreste har tilgang til. Da er det tiltak man selv kan gjøre for å oppdage krypene:- Det er viktig når man er på reise at man ser etter mørke prikker under madrassen og på sengerammen. Mistenker man at man har fått veggdyr med seg hjem, kan man pakke ut bagasjen på badet i badekaret om man har, for deretter å fryse ned bagasjen eller vaske klærne på 60 grader, sier hun.Storebrand er til stede på Oslo lufthavn hele denne uken. De har fått hjelp av Per Høj til å utvikle kampanjen. Eventpersonell er eventbyrå, Carat har vært mediebyrå og Clear Channel har bistått med skjermer.

Tidsstyrte budskap:

Dette veggedyret ønsker reisende velkommen hjem på Oslo lufthavn. Budskapet er tidsstyrt etter hvor flyet kommer fra. Foto: Storebrand