Det melder Friidrettsforbundet i en pressemelding.

I meldingen står det blant annet at oppgaven som generalsponsor «går langt utover logoprofilering og tilgang på noen av Norges mest populære idrettsutøvere.»

De skriver at Extra og Coop vil være en aktiv samarbeidspartner for alle deler av norsk friidrett. Avtalen innebærer i tillegg samarbeid med breddeidretten og arbeid rundt like muligheter for alle. Partene skal også videreutvikle Friidrettsskolen og verdiprosjektet Like Muligheter.- Det er veldig hyggelig at Extra og NFIF forlenger generalsposoravtalen. Extra ser verdien av både bredden og toppen, og det er viktig for å bygge norsk friidrett videre. Vi har hatt et veldig godt samarbeid så langt, og jeg ser fram til fortsettelsen, friidrettsstjerne sier Karsten Warholm.

- Samarbeidet har vært svært positivt så langt, og vi ser frem til flere gode år fremover. For Coop, som er eid av kundene våre, er lokal tilhørighet viktig. Derfor føles det helt riktig å fortsette støtten til norsk friidrett, som gjør en viktig jobb med å engasjere og inkludere barn og unge over hele landet, sier Daniel Kyrre Pedersen, kjededirektør i Extra.

- Coop har kjempet for like muligheter i idretten i flere år. Vi er også veldig stolte av å være sponsor til para-landslaget og til mange tusen barn gjennom vår draktkampanje, sier Pedersen

- Norges Friidrettsforbund er også svært fornøyde med den nye avtalen. Coop er en verdi-drevet samfunnsaktør som aktivt er med å forsterke idretten vår også utover det økonomiske bidraget, sier generalsekretær i NFIF, Kjetil Hildeskor.

- Vi er heldige som opplever stor tilslutning, og som har så mange flotte utøvere som presterer på høyt internasjonalt nivå. I tillegg gror det bak de største stjernene. Vi har mange lovende talenter som har en spennende sportslig utvikling, avslutter han.