I denne ukens episode av Kampanjes pod- og videokast «Professoren og Praktikern» har BI-professor Lars Erling Olsen og partner i NSB Marketing Best Practice, Alf Bendixen, invitert kommunikasjonsdirektør i Moelven, Magne Vikøren, til en prat om Moelvens nye uttrykk og hvordan industriselskaper kan endre sin posisjon.

Du kan høre episoden her!

Moelven er et selskap innen bygg og anlegg og er et av Skandinavias største treindustrikonsern. I oktober 2021 lanserte de sin nye kommunikasjonsplattform etter tre år med arbeid. Kommunikasjonsdirektøren forteller at selskapets historie var noe av grunnen til at de så behovet for å endre på verdiplattformen og det visuelle uttrykket.

- Vi hadde ting som Mjøstårnet, OL-historien og flotte produkter som hadde en litt utdatert innpakning. Innsalget vårt var at Moelven gjør så mye fantastisk at det fortjener en innpakning som står i stil med dette, sier Vikøren.

Fjernet bærekraft
Som en del av prosessen diskuterte Vikøren og teamet selskapets verdier.

- Når jeg satte i gang dette prosjektet så tenkte jeg at Moelven er bærekraftig og vi skal være grønne, sier Vikøren og fortsetter:

- Så sto vi på kontoret mitt en dag, jeg og teamet mitt, og når man bruker så lang tid på dette så får man knekt ned disse umiddelbare tankene. Bare i verdiplattformen har vi valgt å fjerne ordet «bærekraft», sier Vikøren.

- I 2022 har dere ikke bærekraft?, spør Olsen.

- Nei, svarer Vikøren.

- Dette må vi notere ned, for det er veldig sjeldent vi møter på dem som ikke har det nå i verdiene sine, Olsen.

- Det er fordi dere ikke trenger det, skyter Bendixen inn.

- Ja, nettopp. Det er litt som når man drev med bruktbilsalg på 80-tallet og det sto «ærlige Arnes bruktbilsalg» - bærekraft «goes without saying». Bærekraft må være på plass for at du skal kunne drive en business, sier Vikøren.

Lenge siden det ble gjort noe 
Vikøren forteller at i tillegg til å endre posisjonering med bakgrunn i Moelvens historie, så var det et behov rett og slett fordi det var lenge siden noe hadde blitt gjort.

- Det hadde ikke blitt gjort noe siden 2006. Og så har man jobbet fra en logobase og et uttrykk jeg tror stammer fra 70-tallet, sier Vikøren.

Han er ærlig på at de ikke har satt noen spesifikke mål for det nye uttrykket, men at det ble til av helt naturlige årsaker.

- Det burde vi kanskje hatt, men vi fant ut at vi ville gi folkene våre og produktene en innpakning det fortjener. I tillegg til at vi ønsket å forenkle og rydde opp litt, sier Vikøren.

Hør episoden her!