Samarbeid: Høyskolen Kristiania og by: Larm inngår samarbeid. Samarbeidet starter som et pilotprosjekt. På bildet er artist og tidligere Kristiania-student Ira Nor. Foto: Leah Håland Solomons.

By:Larm og Høyskolen Kristiania inngår samarbeid

- Samarbeidet betyr at våre musikk-, kunst og designutdannelser – og også hele Kristiania – får tilgang til en hyperaktuell og relevant kulturformidler som bruker byen som arena, sier dekan Jørn Mortensen.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Jørn Mortensen betyr samarbeidet at også arrangørene får tilgang på Kristianias faglige og forskningsmessige ressurser, noe de tror kan bidra til utvikling av by:Larm som festival og arena for kunnskapsdeling.

Musikkfestivalen by:Larm ble startet opp i Trondheim i 1998, men har siden 2008 blitt arrangert i Oslo. Etter at årets By:Larm er over har arrangøren ambisjoner om å fremme ny musikk også utenom festivalene, og være avsender av foredrag, masterclasser, seminarer og debatter høst, vinter, vår og sommer. Her vil Kristiania å åpne dørene til sine to bygg like ved Akerselva.

Administrerende direktør Solfrid Lind mener det er viktig at Kristiania er til stede som partner for kulturbransjene i Norge på denne måten.

- Det står i vår formålsparagraf at vi også skal være en kulturinstitusjon, ikke bare en utdanningsinstitusjon, sier Lind. Høyskolen Kristiania er i likhet med By:Larm en ideell stiftelse.

Mange artister og band har fått sitt gjennombrudd på By:Larm, der en rekke har hatt koblinger til skolens musikkmiljø. Hanne Mjøen, Espen Folkestad (thatguyespen), Nico & Vinz og Donkeyboy har alle vært navn på plakatene.

- Hver vår arrangerer studentene våre festivalen Kristiania Live. I fire dager bruker vi byens scener, som Salt, Parkteateret også videre. Noen av våre studenter kommer inn i festivalprogrammet på by:Larm, sier professor Jørgen Langdalen, som leder institutt for musikk.

Han legger til at det planlegges et samarbeid mellom høyskolen og Kristiania Live.

Samarbeidet med by:Larm vil i førsteomgang kun være et pilotprosjekt ut året, men Langdalen mener denne koblingen er et eksempel på et aktivt samarbeid og allianser med arbeidslivet som realiserer høyskolens ambisjoner om å være et arbeidslivsuniversitet.

- For musikk- og kunstfagstudier så ligger det også muligheter for et langsiktig faglig samarbeid. Det faglige samarbeidet kan også gjelde andre fagområder på høyskolen – vi kan lage forsknings- og utdanningsprosjekter sammen. Eksempler kan være teknologifag og mediefag, sier Langdalen som legger til at teknologistudentene ved skolen tidligere har forsket på festivaldata fra by:Larm.

Powered by Labrador CMS