Det er langt mindre utenlandsk pengespillreklame på norsk TV enn før, men Medietilsynet og Lotteritilsynet gir seg ikke i kampen mot spillreklamen av den grunn og retter nå blikket mot de norske aktørene som Norsk Tipping og Rikstoto.

- Den nye lovreguleringen har resultert i et stort fall i utenlandsk pengespillreklame. Nå bør også norske aktører redusere sitt reklametrykk på TV, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.

Les også: Medietilsynet krever at TV-distributørene stanser bettingreklame på Discovery

Sammen med Lotteritilsynet ber de nå de norske spillselskapene om å trappe ned tilstedeværelsen på norske TV-skjermer. Det kommer frem i en pressemelding onsdag morgen. 

- Når Discovery nå har sluttet å sende utenlandsk pengespillreklame, må de norske aktørene vurdere i hvor stor grad de skal være til stede på TV. Situasjonen er annerledes når behovet for å konkurrere om oppmerksomheten med de ulovlige pengespillene er borte, sier Atle Hamar, direktør i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Tall Medietilsynet har fått fra Nielsen Media Research, viser at markedet for pengespillreklame på norsk TV har falt fra 581 millioner til 444 millioner kroner det siste året. Det er en nedgang på over 100 millioner kroner brutto, det vil si før rabatter. Det skyldes blant annet at Viasat sluttet å sende utenlandsk pengespillreklame 1. januar 2021, da dette ble forbudt etter norsk lov.

Mandag ble det også midlertidig satt en stopper for utenlandsk spillreklame på Discovery-gruppens kanaler, selv om selskapet har stevnet staten for retten fordi de mener loven bryter mot EØS-retten.

Les også: Discovery varsler betting-pause - men fortsetter kampen mot staten i retten