Mandag denne uken ble det klart at over 900 SAS-piloter går ut i streik etter at pilotforeningene og SAS-ledelsen ikke klarte å komme til en enighet. Nå instilles SAS-flygninger i fleng i sommerens travleste ferieuker, og flere tusen feriereisende blir nå rammet. 

Tidligere sosiale medier-sjef i SAS og progamleder i Flypodden, Christian Kamhaug, mener det er problematisk at kommunikasonen mellom pilotene og SAS-ledelsen nærmest utelukkende foregår via mediene.

Det forteller han til VG.

- Jeg synes kommunikasjonen rett og slett er uverdig. Det virker ikke som de verken har respekt for sine kunder eller for sine kollegaer som ikke streiker, sier Kamhaug til VG.

Tirsdag morgen meldte SAS at de har søkt om konkursbeskyttelse i USA som en følge av streiken. Pilotforeningene mener nå at SAS-ledelsen bevisst har presset frem en strek slik at de kan søke om konkursbeskyttelse.

- Man «filer» ikke bare en «Chapter 11» over natten. Dette er en plan B ledelsen har hatt liggende i skuffen lenge, sier Kamhaug til VG.

«Chapter 11» omhandler et foretaks rett til å søke konkursbeskyttelse for å kunne restrukturere selskapet i et forsøk på å unngå konkurs.