Navn: Monica Solberg

Alder: 50

Stilling: Markedsdirektør i Posten Norge AS

- Hvor går årets ferie?  

- I år blir det fire ukers ferie, i all hovedsak på hytta i Sverige. Vi har et torp der, som vi nylig ble ferdige med å renovere, så i år blir det endelig ferie der, og ikke arbeidsleir som det har vært de siste par årene.

- Posten stakk av med gulløven i Cannes i år. Hvordan skal dere sikre også neste års gulløve? 

- En gulløve i Cannes er ikke noe vi planlegger eller forventer en reprise på, så planen er å levere en god kampanje på linje med tidligere år, så får premiedrysset komme som en eventuell bonus.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere? 

- Jeg ble imponert over Jens Stoltenbergs tydelige svar på bekymringene om høyere priser i Europa forrige uke – en tydelig, empatisk og klartenkt leder, som jeg tror vil bidra med både klokskap og humor rundt et middagsbord. I tillegg ville jeg tatt med meg Kim Friele, om hun fortsatt var blant oss - og kanskje Petter Pilgård eller Jan Thomas for å holde stemningen oppe? De ville blitt invitert på fisk og skalldyr på pergolaen i hagen.

- Hva er du god og hva er du dårlig til? 

- Jeg er god til å ta beslutninger og få ting gjort – og dårlig på å vente. Tålmodighet er ikke min sterkeste side.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima? 

- Jeg har nok en del å hente på å sjekke prisen på varene i matbutikken. Jeg legger ofte det jeg har lyst på i handlekurven, uten tanke for hva det koster – det er jo ikke veldig økonomisk. I tillegg ville jeg redusert varmen inne en grad eller to, og heller tatt på meg en varm genser eller et pledd.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?  

- Publikums medievaner er i kontinuerlig endring og NRK må, på lik linje med andre store medieaktører, endre seg i takt med sine målgrupper. Jeg tror de har gjort en god og riktig vurdering i å legge ned Facebook-siden til NRK Nyheter, og vil ikke bli overrasket om andre aktører følger etter.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd? 

- Fordi det på Tusenfryd handler om barn. Det er selvfølgelig ikke er greit at barn med pengesterke foreldre kan kjøpe seg en plass først i køen, mens barn som ikke har den samme økonomiske muligheten må stå bakerst. Det er en no-brainer.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv? 

- De kongelige er offentlige personer, og er vant til at deres privatliv er av interesse for folket. Nå som prinsessen har blitt myndig, må hun nok være forberedt på at pressen tar litt mindre hensyn. Jeg opplever imidlertid at kongefamilien er flinke til å sette grenser, og at pressen i all hovedsak tar hensyn, så jeg vil tro at de er relativt heldig stilt her i Norge sammenlignet med kongelige i en del andre land.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt? 

- SAS har vel en jobb å gjøre etter streiken i sommer - og Bernt Hulsker bør kanskje ikke ligge helt på latsiden han heller.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste? 

- At unge som sliter psykisk skal få raskere og bedre behandlingstilbud. Det er fortsatt mye stigma knyttet til psykiske helseutfordringer, og det er altfor vanskelig og tidkrevende å få hjelp. Det er faktisk litt skammelig at vi i Norge ikke er bedre på dette området enn vi er.