Navn: Cathrine Røsseland

Alder: 43 år

Stilling: Partnersjef i Øyafestivalen

- Hvor går årets ferie? 

- Til hytta på Hurumlandet. Har en bitteliten hytte inne på Bergsmyrene biodynamiske bondegård. Elsker å være der så mye som mulig, grave i jorda, hjelpe til på gården og kose meg i mitt minihytte paradis. Og datteren min har en ponni å ri på, så dette har blitt vår egen lille fornøyelsespark.

- Hvordan blir det å endelig ønske festivalglade nordmenn tilbake til Øya?

- Det blir fantastisk! Vi er så klare for å endelig gi publikum en smak av festival igjen. Jeg elsker den følelsen av å stå sammen med andre, høre på den samme musikken, føle energien fra scenen og få gåsehud når artisten spiller din favorittsang. En magisk opplevelse som vi trenger å oppleve igjen og igjen. 

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jeg elsker den norske sommeren, så svaberg, bading, ferske jordbær og kanskje et lite glass Pet Nat på et hemmelige sted på Hovedøya blir bra. Tar med meg mine tre venninner, Matilda, Patricia og Kaja.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg er god til å analysere, og se muligheter, utfordringer og forbedringspotensiale. Er dårlig til å vente på at ting tar den tiden det tar.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Jeg har et relativt lavt forbruk, og har allerede gjort denne øvelsen fordi det var gøy å finne ut hva som var overflødig. Men det som nok kommer til å øke om jeg får dårligere råd er produksjon av egen mat, har allerede en parsellhage som gir overraskende mye, og det hadde vært moro å dyrke enda mer selv. Jeg er heldigvis gjeldfri, så jeg er ikke så redd for lånerentene.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Synes det var et godt valg. Jeg er så lei av hodeløse kommentarer i kommentarfelter og på sosiale medier. Dette har bare bidratt til en mindre nyansert debatt.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Fordi det er greit at voksne kan betale for å gå foran andre voksne i køen, men det er ikke greit at barn kan gjøre det samme foran andre barn, det blir fort veldig sårt, og er helt unødvendig. I Norge står vi i kø på like fot, det er en del av folkesjela.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Jeg synes hele ideen om et monarki er rimelig utdatert, så om man ikke orker alt kjøret som følger med så er det helt fint for meg at vi avvikler hele greia. Nå er Ingrid Alexandra voksen, og hun er kjendis, selv om hun i utgangspunktet ikke har valgt det selv. Problemet synes jeg ligger heller i at det finnes folk som faktisk vil lese om dette.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Bernt Hulsker har vel en liten jobb å gjøre der etter sitt siste stunt. Å erkjenne straffskyld var en helt grei start. Nils Henrik Heen i Finans Norge har vel litt å lære akkurat der, fint å innrømme det når man så åpenbart har trådt feil.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Det er en skandale at 15 prosent-målet om økologisk matproduksjon og offentlig innkjøp har forsvunnet, våre naboland Sverige og Danmark er milevis foran oss her. Så dette må vi ta tak i og gjenninføre et politisk mål med tilhørende virkemiddelapparat for å få til snarest.