Navn: Albert W. Arli

Alder: 43 år

Stilling: Påtroppende direktør merkevare og markedsføring i TV 2 

Aktuell: Forlater One Call til fordel for ny lederstilling i TV 2.

- Hvor går årets ferie?

- Begrepet ferie har et litt annet innhold nå enn før, siden vi har to små barn, så i stedet for paraplydrinker og bok ved bassenget blir det Lilleputthammer og Hunderfossen. Da får jeg også en anledning til å reise «hjem» siden jeg kommer fra Lillehammer. I tillegg skal vi ha en uke utenfor Århus, så da kan vi krysse av for utlandet denne sommeren også.

- Hva er det største jobben du har foran deg i din nye stilling som direktør for merkevare og markedsføring i TV 2?

- Det viktigste for den nye markedsavdelingen blir å sikre at TV 2 har nok kraft til å stå ut og bli lagt merke til i et tøft marked. Mer enn noen gang vil merkevarens kraft og innhold være med å avgjøre hvor godt man lykkes i konkurranse med lokale og internasjonale konkurrenter. Merkevarebygging handler for meg ikke bare om reklame, men om hele produktet man selger, brukeropplevelsen og hvordan forbrukerne interagerer med merkevaren. Summen av det blir en posisjon vi kan bygge over tid både i strømmemarkedet og TV-markedet. Mye ligger til rette for at TV 2 skal lykkes, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene sammen med min nye avdeling.

- Du arrangerer utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Da ville jeg tatt med de to barna mine slik at de fikk møtt moren min, som dessverre gikk bort for noen år siden. Hun fikk aldri truffet barna mine og det vet jeg at hun virkelig hadde ønsket seg. Vi hadde ikke trengt å reise så langt og jeg tror muttern måtte forberedt seg på å spise taco, men det hadde ordna seg.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg kan jo irritere noen kollegaer og kompiser med å si at jeg er ganske god i Fantasy, og da passer det jo ganske godt å samtidig si at jeg er en ganske dårlig taper.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Jeg er ganske impulsiv og sløser nok en del så det første som ryker er alle de unødvendige tingene jeg bruker penger på. I tillegg skal samboeren min trappe ned nettshoppingen. 

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Om det var riktig vil jeg ikke mene så mye om, men hvordan det påvirker NRK blir spennende å følge med på. Sosiale medier er viktige for å nå ut bredt til flest mulig, og så må det veies opp mot andre hensyn. Det er også noen bakdeler med de sosiale plattformene, som at annonsekronene forsvinner til globale selskaper, eierskap til data og så videre. 

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tysenfryd?

- Jeg syns på noen områder at det «norske likhetsprinsippet» kan dras litt langt, men i dette tilfellet så handler det om barn og lek, og hvem som får kjøre karusell først skal ikke avgjøres av størrelsen på mamma og pappa sin lommebok. Enkelt og greit.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Nei, helt bokstavelig så synes jeg ikke det er OK at mediene skal få snu hver stein. Jeg har ikke fulgt godt nok med i denne saken at jeg skal mene noe konkret om den, men generelt så er jo medlemmer av kongehuset offentlige personer og må derfor regne med en del interesse rundt seg og sine. Å bli født inn i kongehuset gir noen privilegier, men det kommer også med noen forventninger og så får andre enn meg avgjøre akkurat hvor grensene skal gå mellom hva som er privat og offentlig.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Jeg tror jeg holder mine offentlige meninger til selskaper og merkevarer, og ikke enkeltpersoner.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste? 

- Det er nok av saker å ta av for tiden, men hvis jeg skal legge nyhetsbildet litt fra meg, og snakke om noe jeg alltid har vært opptatt av så er det barn og unge sine muligheter for å drive med organisert aktivitet og idrett der absolutt alle kan delta. Det er så mange utfordringer i samfunnet vårt som ville blitt løst dersom vi fikk et enda mer inkluderende perspektiv og flere virkemidler for å sikre at alle barn og unge kan møtes og drive med organisert aktivitet.