- Bak oss har vi en utsolgt konferanse med mange gode tilbakemeldinger, noe som tyder på at de faglige vurderingene som har blitt gjort både inspirerer og oppleves som spennende. Vi fortsetter derfor i samme spor også i år. Konseptet «andre boller» vil fortsatt være førende, men nå legger vi historier om endring bak oss og ser inn i fremtiden, sier styreleder Masha Scekic i Mediaforum i en pressemelding. 

Årets konferanse har fått tittelen «Historier fra fremtiden» og finner sted i slutten av oktober på The Hub i Oslo sentrum.

- Konferansen vil i år bestå av både et dag- og kveldsarrangement, hvor også de gjeve Medieprisene vil bli utdelt og bransjen feiret, sier Scekic. 

Les også: Disse 40 skal kåre årets mediepriser

- Ønsker å løfte blikket
Ifølge fagansvarlig Janicke H. Eckbo er det ikke tilfeldig at årets konferanse har fått tittelen «Historier fra fremtiden».

- I år som i fjor ønsker vi å løfte blikket, se på de større trendene vi står ovenfor som bransje og lage et variert program som forhåpentligvis både vil være tankevekkende, lærerikt, inspirerende og underholdende. Med fokus på fremtiden forsøker vi også å tvinge oss selv litt til å se forbi alle de absurde, bekymringsfulle og skremmende hendelsene vi har stått i de siste årene - og fortsatt står i - og se enda litt lenger frem, sier hun.

Legger frem program til høsten 
I tillegg til Eckbo og Scekic består faggruppen av Marianne Solheim, Jannicke J.Ruud, Lars Hvinden, Thomas F. Willoch og Martine Flatlie. 

- I fjor var faggruppen rykende fersk og angrep oppgaven med iver, entusiasme og kanskje et snev av naivitet. Det er derfor veldig gøy å få fortsette videre med den samme gjengen også i år, og kunne trekke på læring fra fjorårets konferanse. I tillegg har vi fått et nytt tilskudd i faggruppen, Thomas Faye Willoch, som sikrer at vi også får inn friske tanker og innspill, sier Eckbo. 

Etter sommeren er faggruppen klare til å legge frem programmet for høstens konferanse. 

- Uten å avsløre for mye, skal vi blant annet skal gå lenger inn i metaverset, lære om NFT’er, utforske hvordan vi kan jobbe mer bærekraftig i det digitale økosystemet og vi skal ha besøk av en «Creativity Explorer», for å nevne noe, avslutter Eckbo.