«Handlingen i en bok vil alltid farges av omgivelsene boken leses i», skriver Anti i en melding. Med dette som utgangspunkt har reklamebyrået laget en stor kampanje for Deichmans 21 lokale biblioteker i Oslo, der kjente boktitler og lokal Oslo-hverdag veves sammen.

- Vi ønsker å binde gode assosiasjoner til bibliotek sammen med «den lokale følelsen». Ved å formidle nærheten til publikum skal vi senke terskelen for besøk i det lokale biblioteket. Man skal tenke at bydelen jeg bor i er mer komplett fordi jeg har et lokalt bibliotek hvor jeg alltid føler meg velkommen, sier Hege Skraastad, rådgiver i Anti.

Deichman har for mange blitt synonymt med det nye signalbygget i Bjørvika etter at det åpnet i juni 2020. Samtidig har Deichmans vekst siden 2015 skjedd i lokalbibliotekene. Nå ønsker Deichman å minne Oslo-folk på at det er der man bor den viktigste historien utspiller seg.

- Antis team har jobbet dedikert og kreativt med oppdraget vi ga dem. Umiddelbart falt vi for grunnideen deres. Vi fikk en kampanje som dyrker de lokale forskjellene med en sterk, rød tråd, sier kommunikasjonsdirektør Jørn Johansen hos Deichman.

Kampanjen består blant annet av utendørsplakater, helsides annonser i Aftenposten, geofiltre på Snapchat og annonser i Deichmans egne kanaler. 

Tore Renberg:

Slik ser utendørsplakaten for Deichman Holmlia ut. Foto: Anti

Dette er teamet som står bak kampanjen: Per Erik Jarl, AD (kreativ leder) Christian Hygen (tekstforfatter/kreativ leder), Helene Grindheim (prosjektleder) og Hege Skraastad (strategisk rådgiver).

I tillegg har de tre kommunikasjonsdesignere Maria MyhreFrancesca Miani og Mathilde Sjulstad jobbet med kampanjen. Det har også Christoffer Lorang Dahl (digital rådgiver), Christoffer Sandell (designer), Vivian Ramfjord, (Motion Designer) og Rune Kongsro (fotograf).