Navn: Lars Istre

Alder: 42 år

Stilling: Leder for marked og merkevare i Vipps

Aktuell: Har lansert et nytt reklamekonsept for Vipps som er blant landets best likte reklamefilmer for tiden. 

- Hvor går årets ferie?

- Kristiansand og Danmark. En knallsterk kombo hvert år.

- «.. om alt hadde vært like enkelt som å vippse» heter det i de nye reklamefilmene til Vipps som peker på både finsk språk og det å ikke trykke på bobleplast som noe av det vanskeligste. Men hva er det vanskeligste markedssjefen i Vipps kan tenke seg? 

- Få barn til å gjøre det du har lyst til at de skal gjøre.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jürgen Klopp, manager Liverpool FC, min lokalhelt fra hjembyen Hamar, Ståle Solbakken, og Martin Sjögren, landslagstrener for kvinnelandslaget. Jeg prater minst mulig og lytter til hvordan to av verdens beste ledere Jürgen og Ståle drar Sjögren opp fra kjelleren og gir han en skikkelig motivasjonspreik. En lett middag, så drar vi til stupetårnet på Hamar, så får mitt bidrag bli å imponere med ikke altfor gode bomber fra Norges dyreste stupebrett.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Jeg føler at jeg er god til å skape en stemning rundt møtebordet som gjør at alle har lyst til å delta og samtalen får fart. Blir nok lett revet med når praten blir god, og da hender det jeg prater meg vekk.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Gadgets og alt som kan minne om pynt henger da i en tynn tråd, men viktige kulturelle innslag som Hamkam kamper og et godt restaurantbesøk med fruen og gode venner gjør ikke det.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Jeg forstår at NRK ønsker å føre samtalen med Ali og Kari på egne plattformer. Samtidig gjør samfunnsoppdraget deres at det er selve samtalen som er den viktigste, ikke nødvendigvis hvor den finner sted. Det er et hensyn andre medier ikke trenger å ta like stor høyde for.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Fast track på flyplasser handler om hvor viktige voksne får føle seg. Samme system på Tusenfryd bidrar til at noen barn opplever at de er mindre verdt enn andre.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Jeg skulle gjerne sett mindre grafsing i alle kjendisers privatliv, uavhengig av hvilken farge blodet deres har. Men så lenge vi klikker som bare fy på slike saker så kommer nok vi ikke utenom det, så ja de må nok akseptere det ja.

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Jeg tror SAS, Senterpartiet og landslagstrener Martin Sjögren alle skulle ønske at omverden forstod dem litt bedre akkurat nå.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Den er veldig, veldig enkel. Den internasjonale konkurransen i næringslivet hardner til. Hva kan myndighetene gjøre for at små og store norske virksomheter som lykkes her til lands, enkelt kan ta neste skritt og måle krefter med konkurrenter i den store verden. For når olja tar slutt, må vi lykkes med å eksportere merkevarer.