For første gang på tre år er det duket for festivaler igjen. Palmesus har som Norges eneste festival funnet sammen med sjekkeappen Tinder.

- Vi gjorde først «move». Det har vært dialog en god stund direkte mellom oss og hovedkontoret deres i L.A, og etter hvert har vi funnet tonen, sier Ketil Børstein Stensrud, CMO i Palmesus.

Tinder inngår partnerskap med verdens største festivaler i ti forskjellige land. Applikasjonen introduserer «Festivalmodus», en funksjon utviklet for å hjelpe medlemmene med å finne sitt nye festivalcrew mens de forbereder seg til den første festivalsesongen siden 2019.

- Musikk er et universelt språk og den største interessen blant Tinder-medlemmer over hele verden. Så mange av våre medlemmer er glade for å komme seg tilbake til fysiske arrangementer. Vi ønsket å bygge videre på den spenningen, og tilby dem et forsprang på å møte nye mennesker i forkant av en av de største festivalsesongene på mange år, sier Kyle Miller, sjefen for produkt og innovasjon hos Tinder.

Festivalmodus skal bygge bro mellom online-introduksjoner og IRL-forbindelser ved å la Tinder-medlemmer finne andre festivaldeltakere før showet starter. Festivalmodus skal med andre ord hjelpe musikkelskere med å bryte isen og koble seg sammen basert på felles interesser.

- Festivalmodus gir deg en sjanse til å komme deg ut igjen, møte nye mennesker og få venner før du drar til festivalområdet. Det er en flott måte å danne forbindelser i den virkelige verden igjen, sier Miller.

- Vi tenker at etter nesten tre år så er folk sultefôret på å komme ut i det fri. Folk vil møte likesinnede, høre på musikk, få festivalopplevelsen og gå ut på beite for å møte nye mennesker. Da er det helt perfekt å annonsere festivalmodus som gjør at du kan browse etter folk som skal på Palmesus, sier Børstein Stensrud.

Tinder festivalmodus på Palmesus.jpg

Eneste norske festival
Festivalmodus vil rulle ut til Tinder-medlemmer globalt i Explore i løpet av de kommende ukene. Palmesus er den eneste norske festivalen hvor Tinder Festivalmodus vil være tilgjengelig. Modusen vil imidlertid være tilgjengelig på festivaler i flere andre europeiske land samt Australia og USA.

- Det er stort når en norsk aktør får med seg en av de store globale gigantene med på laget. Dette føyer seg inn i rekken av flere gode nyheter, sier Børstein Sensrud.

Andre store sponsorer på listen til Palmesus er blant annet Red Bull, Visa, VG og Samsung. Palmesus er for øvrig en av Norges aller største festivaler og forventer i år 60.000 gjester. Festivalen finner sted på Bystranda i Kristiansand.