Både Nordic Choice Hotels, Vipps og Clear Channel er partnere til årets Pride-markering, og hadde alle planlagt for større og mindre arrangementer knyttet til dagens store parade og feiring av kjærlighet og mangfold. Men i natt ved 01-tiden ble det avfyrt en rekke skudd, blant annet ved utestedet London Pub som er et yndet utsted for skeive i Oslo, med det tragiske utfall at to personer er døde og et titalls er rapportert skadede.

I tillegg til drap og drapsforsøk etterforsker politiet saken også som hatkriminalitet og mulig terror og oppfordret arrangøren Fri Oslo og Viken til å avlyse den store paraden som skulle starte i 13-tiden lørdag i Oslo Sentrum, en oppfordring arrangøren valgte å komme i møte. En av de største partnerne til Foreningen Fri og Pride er hotellkonsernet til Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels.

- I dag hadde vi gledet oss til å feire kjærligheten og mangfoldet med Pride-feiring i Oslo, i stedet våkner vi til dypt tragiske nyheter. Nå forholder vi oss til rådene fra Oslo Pride og politiet, og derfor er Pride-markeringene på våre hoteller avlyst, sier kommunikasjonsdirektør i Nordic Choice Hotels, Bettina Flatland, til Kampanje.

I år viet Nordic Choice Hotels ekstra oppmerksomhet til bevisstgjøring og kunnskapsformidling rundt mangfold internt i selskapet, og samarbeidet tett med Oslo Pride om dette.

- Det som er 100 prosent sikkert, er at vi skal komme sterkere tilbake med en verdig markering når tiden er inne for det, og vi skal fortsette å stå opp for våre viktigste verdier, sier hun.

Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold og bak arrangementet står foreningen Fri Oslo og Viken.

- Kjærligheten er størst:

Petter Stordalen, eier av hotellkonsernet Nordic Choice er en av samarbeidspartnerne til Pride. Han skriver i dag følgende på sin Facebook-side: - Ingen skal få ta fra oss verdiene våre. Kjærligheten er størst, sier han.

- Ekstra viktig å være partner nå
Også i partneren Vipps har leder for mennesker og merkevare, Even Westerveld, sakte men sikkert rukket å ta innover seg de tragiske nyhetene og han sier til Kampanje at det i dag føles ekstra meningsfullt å være partner av Pride.

- Vi føler at det blir ekstra viktig å være partner nå. Vi ble partner i år og oppleves som veldig meningsfullt å være med å samarbeide om dette arrangementet, sier Westerveld.

Han sier at nattens tragiske hendelser viser hvor viktig det er «å heie på kjærligheten og mangfold», og at en som partner av Pride og merkevare «må vise hva en står for.» Vipps valgte i dag å gjennomføre et internt arrangement på hovedkontoret i Bjørvika for ansatte der den opprinnelige tanken var å arrangere et paroleverksted før selve paraden. Til stede var også Vipps-sjef Rune Garborg. 

- Det kom mange ansatte som også hadde med seg barna sine og tilbakemeldingene var at de satte pris på muligheten til å være sammen akkurat i dag. Så er det selvfølgelig ufattelig tragisk det som skjedde. Våre tanker går til alle de som er berørte og som er rundt dem. Dette er en tid for å tenke på dem først og fremst. Også håper vi at Oslo Pride får gjennomført resten av arrangementet på en god måte, men dette er nå opp til Oslo Pride og politiet. Men vi står uansett last og brast sammen med Pride som partner, sier han.

Et av samarbeidsprosjektene mellom Vipps og Pride er at gavepapiret man kan kjøpe inne i Vipps-tjenesten til fem kroner går direkte til støtte til Pride.

Også utendørsselskapet Clear Channel er med og støtter Pride og kom inn som ny partner i år.

- Etter nattens tragiske hendelser er våre tanker med Pride. Vi har løpende kontakt med Oslo Pride og har tilbudt vår hjelp hvis det er noe som helst vi kan bistå med. Dette berører oss alle, og våre tanker er med Pride-familien, sier norgessjef Dennis Højland Nyegaard.

Clear Channel tilbyr reklame til annonsører på trikker, busser og i gatebildet, og et av samarbeidene med Pride var å stille utendørsplakater til rådighet for å fremme Prides budskap i det offentlige rom.

- Vi har tatt en gjennomgang av våre Pride-kampanjer, og siden disse ikke direkte oppfordrer til å komme på arrangementet, er vi sammen med Pride blitt enige om å la dem gå som planlagt. Vi tenker det er viktigere enn noen gang å bidra til å få Prides budskap ut, sier Nyegaard.