Fotballpresident Lise Klaveness ga pressen en oppdatering på billettsalget fredag formiddag. Da var man snaut 500 billetter unna rekorden på 15.762 tilskuere.

Den ble satt i 2000, da Per-Mathias Høgmos Norge-lag slo USA 2–1 i en oppkjøringskamp til OL i Sydney.

- Det er utrolig. Det blir veldig stas. Det er viktig av alle grunner å stille opp på en sånn begivenhet, sier Klaveness.

Tidligere i år er rekorden for best besøkte klubbkamp for kvinner på norsk jord slått to ganger.

DNB kjørte kampanje for å fylle Ullevål
Da kan det også se ut som at DNBs #huninvesterer-kampanje har slått ut i full blomst. Kampanje har nemlig tidligere omtalt at den norske bankgiganten ønsket å bidra til å skape histore ved å fylle Ullevål Stadion i damelandslagets kamp mot New Zealand. 

Forrige uke uttalte Cecilie Andersen, seksjonsleder for kundeverdi i DNB, at alle som kommer på landskammpen hjelper norsk kvinnefotball med å vokse. 

- For økt oppmerksomhet gir økte inntekter. Og det handler om langt mer enn å ta del i fantastiske fotballopplevelser, det handler om å skape et samfunn der alle har de samme mulighetene for å lykkes, sa Andresen til Kampanje. 

Les også: DNB tar likestillingskampen til fotballbanen med Lise Klaveness' tordentale

For å lokke tilskuerne til tribunen har DNB kjørt en kampanje i to faser. Den første har fokusert på «Lyden av kamp», der opptak av supportere på henholdsvis kvinne- og herrekamper spilles etter hverandre, for å illustrere oppmerksomhetsgapet.

Den andre delen av kampanjen fokuserer ifølge DNB på «det store skiftet innen fotball som vi nå er vitne til», også internasjonalt – der behovet for å øke mangfold innen idretten ettertrykkelig er satt på agendaen, ikke minst gjennom å bruke lydklipp fra Klaveness sin historiske tale i Qatar.

I mars skapte Lise Klaveness, president i Norsk Fotballforbund, overskrifter verden over og ble hyllet for sin tordentale mot FIFA og Qatar-VM. 

Klaveness har tillatt at talen gjengis i DNBs kommunikasjonsmateriell som brukes for å mobilisere til kamp. Kommunikasjonsmateriellet er utformet av DNB Creative og konsulent Kristina Skogen, mens reklamefilmen er produsert av Try sammen med Aparent, med Kavar Singh og Niels Windfeldt på regi.