Kleskjeden Cubus trekker en Norge-skjorte med Qatars VM-logo etter å ha fått kritikk knyttet til debatten om menneskerettigheter.

- Det er trist å se at Cubus er med på å være en del av PR-kampanjen til Qatar. Skal da barn og unge gå rundt i Norge og reklamere for dette regimet? Det blir helt feil, sa tidligere talsperson Gjert Moldestad i Norsk supporterallianse til Dagbladet onsdag morgen.

Det har lenge vært debatt rundt det kommende VM i herrefotball som i år skal holdes i Qatar, og flere har tatt til orde for boikott på grunn av menneskerettighetsbruddene som begås der.

Senere onsdag ble det klart at Cubus trekker Norge-skjorta.

- Cubus har til nå valgt å stå i samarbeidet med Fifa, men har på bakgrunn av en ny vurdering besluttet å trekke produktene fra butikk og netthandel, sier pressetalsperson Julie Eckhardt i en epost til Dagbladet.

(©NTB)