Juni er selve Pride-måneden, og selv om Clear Channel drar litt ekstra på i disse dager, så jobbes det med rettferdighet for skeive året rundt hos utendørsreklameselskapet, forteller norgessjef Dennis Højland Nyegaard.

- Vi vet at våre flater får stor oppmerksomhet, og har en reell påvirkning. Med store muligheter til å nå ut, har vi også et stort ansvar for å utgjøre en forskjell og gi underrepresenterte grupper en mulighet til å få stemmene sine hørt. Med rettferdighet som en av våre kjerneverdier, er engasjement for skeives rettigheter et viktig element i vårt ønske om en hyggeligere, mer dynamisk og bærekraftig by, sier Dennis Højland Nyegaard, Country Manager i Clear Channel

- Den sosiale utviklingen og fremgangen til skeive har ofte startet med å ta plass i det offentlige rom, legger han til.

Clear Channel og Pride ble partnere tidligere i år, og har inngått et langsiktig samarbeid over flere år. 

- Vi kjører på med ekstra trykk i juni. Under Pride-uken vil vi bruke store deler av vårt digitale varelager til Pride-budskap. Vi har også planer om å pynte opp adshelsene våre som står langs paraderuten, sier Højland Nyegaard.

- Endring begynner med en selv
Han forteller at Clear Channel, i tillegg til å fremme Prides budskap i det offentlige rom, også er opptatt av mangfoldsarbeidet internt i egen bedriften.

- Endringer begynner med en selv. Gjennom partnerskapet med Pride får vi støtte til kompetanseheving gjennom «rosa kompetanse». De støtter også HR-avdelingen, som jobber aktivt med mangfoldsperspektivet under rekrutteringsprosesser, og onboarding av alle nye ansatte, sier Højland Nyegaard.

Etter første runde med «rosa kompetanse» så selskapet behov for å gjennomgå interndokumenter, blant annet for å se på hvordan de kunne endre pronomen-bruken.

- Vi har også blitt bevisst på hvordan vi i fremtiden skal omtale og invitere til våre arrangementer. Et enkelt, men viktig steg for Clear Channel mangfoldsarbeid, er å invitere til arrangementer med en ordlyd som får alle til å føle seg invitert og velkomne til å ta med seg den de er glad i. Det er noe av det vi har blitt gjort bevisst på gjennom vårt Pride-arbeid, sier Højland Nyegaard.

Les mer: Dette har Kiwi aldri gjort før: - Vil ikke bare skifte logo fordi alle andre gjør det

Pride hele året
Norgessjefen forteller at selv om de har tatt grep, så har de fortsatt mye å lære.

- Verden er i konstant i utvikling og som selskap, og jeg som leder, blir aldri utlært. Derfor er det viktig at vi får veiledning og styrker vår kompetanse, slik at vi kan være en del av bidraget til det inkluderende samfunnet vi ønsker å være en del av, sier Højland Nyegaard.

Leder i Oslo Pride, Inger Kristin Haugsevje, er stolt over partnerskapet de har med Clear Channel.

- Vi synes det er stas at en stor aktør som Clear Channel støtter våre kjerneverdier - frivillighet, mangfold og solidaritet, sier hun.

- I juni måned er det stort fokus på Pride og LHBTQIA+, både i media og blant bedrifter og organisasjoner. Men mangfoldsperspektivet er viktig hele året. Kampen for skeives rettigheter og inkludering handler om å synliggjøre verdien av et mangfoldig samfunn. Dette får vi vist hele året gjennom partnerskapet med Clear Channel, fortsetter Haugsevje.

- Hva er det viktigste tiltaket en bedrift kan gjøre for å slå et slag for Pride i egen bedrift?

- Innføringen av aktivitet- og redegjørelsesplikten er fantastisk, og gir bedrifter verdifull innsikt i hvor det trengs å jobbes. Sammen med kompetansehevende tiltak som eksempelvis Rosa kompetanse, er dette en flott måte å følge opp regnbueflaggingen på, sier Haugsevje.

Har ikke sponsorer
- Er Rosa kompetanse noe alle bedrifter kan få?

- Rosa kompetanse er en samling med ulike kursopplegg som man kan bestille fra Fri - Forening for kjønns- og seksualitetsmangfold. «Rosa kompetanse arbeidsliv» gir gode innspill om hvordan man på arbeidsplassen kan opptre trygt og inkluderende med tanke på seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk, svarer Haugsevje.

Selve markeringen Oslo Pride starter 18. juni og avsluttes 27. juni. Oslo Pride arrangeres av Fri Oslo og Viken og er samarbeidspartnere med blant annet Nordic Choice, Ringnes, Vipps og Nordea.

Haugsevje forteller at Oslo Pride ikke opererer med sponsorer, men med gjensidige partnerskap, og at bedriftene de samarbeider med jobber aktivt for en mer rettferdig hverdag.

- Våre samarbeidspartnere jobber systematisk og målrettet med mangfold og inkludering. Ved å jobbe med mangfoldsperspektivet internt så forbedrer man også tjenestene sine eksternt.