Kampanjen for Volkswagen ID. Buzz starter med en reklamefilm hvor bilen er hovedrollen, sammen med kjente karakterer fra Star Wars-universet og filmstjerne Ewan McGregor. Skuespilleren blir i tillegg merkevareambassadør for Volkswagen.

Han er akkurat nå aktuell i en ny TV-serie på Disney+ om den populære Star Wars-figuren Obi-Wan Kenobi med samme navn.

- Med dette samarbeidet knytter vi ikke bare to sterke, globale merkevarer sammen, men også generasjoner av fans, som er oppvokst med disse ikonene. Det er et enestående og svært kreativt samarbeid, sier Thomas Mietinen som er markedssjef for Volkswagen personbil.

Ingvild Øversveen, markedssjef for Volkswagen nyttekjøretøy, har fått høre at McGregor, som spiller hovedrollen i Disney-serien, er en bilentusiast.

- Det er gledelig at Ewan McGregor blir ny merkevareambassadør. Han kan være en brobygger mellom vår fascinerende fortid og vår CO2-nøytrale fremtid. McGregor er en perfekt match, både som skuespilleren bak «Obi-Wan Kenobi», men også siden han har vært Volkswagen-fan siden guttedagene, han kjører Volkswagen til daglig, og samler på eldre Volkswagen-modeller, sier Øversveen.

- Han gir ikke bare merket vårt mer oppmerksomhet, han styrker også troverdigheten i vårt budskap, fortsetter hun.

Hun forteller at de gjennom dette samarbeidet vil nå nye målgrupper innen mobilitet, innovasjon og digitalisering.

Se Volkswagen og Star Wars sin nye reklamefilm her:

Går parallelt i flere markeder
Samarbeidet begynner med en egenprodusert reklamefilm, som er produsert sammen med Lucasfilms og Industrial Light & Magic.

Kampanjen er utarbeidet av Sholz & Friends og Markenfilm. Den skal gå parallelt i flere internasjonale markeder på TV, i sosiale medier og utendørs.

I tillegg har Volkswagens designere og Lucasfilms i felleskap utarbeidet en ID. Buzz «Star Wars Edition». Den skal vises for første gang i slutten av mai, i forbindelse med Star Wars-feiringen i Anaheim i USA – verdens største treff for fans av sagaen.

- Volkswagen har siden 2016 gjennomgått en transformasjon mot å bli en programvareorientert mobilitetstilbyder. En del av denne endringen har vært innføringen av en ny logo og et nytt merkedesign. Også når det gjelder markedsføring og kommunikasjon går Volkswagen nye veier – blant annet med et omfattende engasjement i fotball, sier Mietinen.