Bare timer etter at rundt 300 markedsførere, merkevarebyggere og byråfolk hadde vært gjennom et tettpakket fagprogram på Kampanjes store «Merkevaredagen»-konferanse på Grand Hotel, var det klart for norgeshistoriens første rangering av landets markedssjefer. I hele år har Kampanje sammen med storstilt og kompetent jury finsiktet landets markedssjefer fra en liste med over 150 påbegynte nominasjoner fra et stort utvalg selskaper og merkevarer.

- Det er litt historisk når vi nå kårer «Årets Markedssjef». Dette er første gang i historien vi gjør en slik kåring. Men det er slettes ikke den siste, sa juryleder og kommersiell direktør i Aller Norge-konsernet, Bente Klemetsdal fra scenen.

Klemetsdal sier til Kampanje at «hun synes det har vært en spennende prosess å være en del av.»

- Det har vært stor interesse for prisen noe bredden i folk som har vært nominert viser. Så er det klart det alltid er rom for forbedringer når det er første gang en gjør en slik rangering og kåring.

Les også: Skal finne landets beste markedssjef – her er de som har tatt på seg jobben

Askeladden-partner til topps
Av shortlisten på 14 kandidater ble til slutt fem finalister plukket ut, og disse fem igjen måtte på en speeddate med juryen.

- Det har vært en god metodikk i juryarbeidet og det har vært utrolig spennende å se den store bredden i kandidater, og ikke minst den viktige jobben alle disse kandidatene utfører hver dag i sine roller, sier Klemetsdal.

Til slutt var det partner og markedsansvarlig i oppstartsselskapet Askeladden Tim Nilo som gikk helt til topps og det var en svært glad Nilo som kunne ta imot historiens første «Årets markedssjef»-pris.

- Tusen, tusen takk til juryen og takk til alle kollegaene mine. Dette er veldig gøy, men det er dere som gjør den harde jobben. Jeg er veldig glad for å kunne være med på denne reisen for å skape vekst og forretningsmessige resultater for selskaper, sa Nilo fra scenen.

Nilo er et godt kjent navn i norsk markedsføringsbransje etter å ha vært en av de aller første ansatte i norske Facebook før han senere begynte som byråleder i Publicis-byrået Zenith. I januar 2020 begynte Tim Nilo i Askeladden der han har vært siden og hatt ansvaret for en hel portefølje av merkevarer og tjenester der Dr. Dropin, Digg og Verd Begravelse er noen av de mest kjente.

- Jeg skulle ønske jeg tidligere turte å gi litt mer gass og gi litt mer faen, sa Nilo fra scenen. 

Les også: Markedssjefen i Maja ble Årets rakett: - Neste år er det vi som vinner

Her kan du se en video med vinneren av «Årets markedssjef», Tim Nilo, fra Askeladden.

- En markedssjef som Norge trenger
Juryleder Bente Klemetsdal er full av lovvord til den historiske vinneren.

- Han er en markedssjef som Norge trenger. Han skaper verdier og arbeidsplasser og er en fagmann på marketing, økonomi, strategi, teknologi og ledelse. Rett og slett allsidig som en mangekjemper. Kort sagt: han behersker alle disipliner, sa Klemetsdal.

Juryen trakk blant annet frem Nilos «repertoar, sterke kvaliteter på branding og omdømmeutvikling» og ikke minst «fantastiske resultater».

- Han er nysgjerrig og innovativ som få andre og har en svært så sterk arbeidskapasitet. Han er beslutningssterk, er utradisjonell og uredd og går sine egne veier, het det i jurybegrunnelsen.

- Ingen reklamekonkurranse
Undersøkelsen og kåringen «Årets markedssjef» bygger både på kvantitative og kvalitative data og noen av kriteriene juryen har sett etter er «markedssjefens posisjon i selskapet og viktigheten markedsføring har for virksomheten», «markedssjefens bidrag til marketing gjennom driftighet, engasjement, lederegenskaper og gjennomføringsevne», «gode resultater», «vanskelighetsgrad» og «samfunnsansvar».

- Årets Markedssjef er ingen reklamekonkurranse, men i stedet en pris som skal bidra til å sette markedsførere som ledere på kartet, sier Bente Klemetsdal.

Med seg i juryen har Klemetsdal hatt med seg Espen Haugen fra Los & Co, tidligere Rema 1000-direktør og DNB-topp, Trond Bentestuen som i dag er selvstendig næringsdrivende, Kampanjes egen kommersielle sjef, Nina Gade TenvikAlf Bendixen fra NSB Marketing Best Practice, Lise Tangen Hansen i Papirfly, Aram Z. Vaughan fra No Name og markedsføringsprofessor Tor W. Andreassen ved NHH.

Årets jury:

Her ser du juryen som har jobbet med undersøkelsen Årets markedssjef. Fra venstre Nina Gade Tenvik, Espen Haugen, Bente Klemetsdal, Trond Bentestuen, Aram Z. Vaughan, Lise Tangen Hansen og Alf Bendixen. Markedsføringsprofessor Tor W. Andreassen ved NHH var også med i juryen. Foto: Eivor Eriksen.